|
Recept na Berušky cukroví
Recept na Berušky cukroví je zařazen v kategorii cukroví - pečené - plněné.
K přípravě Berušky cukroví budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na asi 40 ks poslepovaneho cukrovi potřebujete: 310 g hladké mouky plus na podsypávání, 210 g másla nebo jiného tuku na pečení, 100 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 2 žloutky, 1 lžičku citronové kůry a 1 lžíci citronové šťávy. Na krém: 250 g másla, 100 g cukru moučka, 1 vejce a asi 1 lžičku mandlové (nebo vanilkové) tresti. Na polevu: 120 g cukru moučka, 1–2 lžíce citronové šťávy, 1 lžíci horké vody a trochu červeného potravinářského barviva (malinová červeň). Na tečky: hořkou čokoládovou polevu v sáčku (použijete jen trošku)..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Berušky cukroví
Recept na Berušky cukroví: Postup je stejný jako u jakéhokoli receptu na linecké cukroví. V míse (nebo na vále) zadělejte všechny ingredience na těsto a vypracujte hladké tužší těsto. To uložte asi na 20–30 minut do lednice odpočinout a ztuhnout, jinak by se pak špatně válelo. Odpočaté těsto rozválejte na plát tenký asi 2 milimetry a vykrajovátkem ve tvaru kapičky (nebo prostě takovém, aby to nakonec vypadlo jako beruška :-)) vykrájejte všechno těsto. Jednotlivé kousky cukroví klaďte vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 180 stupních asi 7–9 minut, záleží na vaší troubě. Hotové cukroví nechte úplně vychladnout.Všechny ingredience na krém vyšlehejte dohladka. Polovinu vychladlých kousků cukroví naplňte pomocí cukrářské zdobičky krémem nebo stačí použit sáček..pak druhou čast cukrovi přiklopte a nechte v chladu ztuhnout.V misce smíchejte suroviny na polevu a umíchejte je opět dohladka. Ztuhlé cukroví v ní z jedné strany opatrně máčejte.Nechte chvilku zaschnout.. Nakonec na berušky namalujte krovky a tečky, ideální je na to čokoládová poleva v sáčku, kterou stačí rozehřát v teplé vodě.
Poznámka k receptu na Berušky cukroví: !Možná se vám to bude zdát náročné ale vůbec to tak není,jde to rychle a pak to vypadá a chutná výborně !!!!!! Tak se toho nebojte, děti budou mít radost :-)))
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Berušky cukroví, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jani.xk
- Datum vložení: 21.01.2013
- Počet porcí: 40 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Cukroví - Pečené - Plněné
- Suroviny: Na asi 40 ks poslepovaneho cukrovi potřebujete: 310 g hladké mouky plus na podsypávání, 210 g másla nebo jiného tuku na pečení, 100 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 2 žloutky, 1 lžičku citronové kůry a 1 lžíci citronové šťávy. Na krém: 250 g másla, 100 g cukru moučka, 1 vejce a asi 1 lžičku mandlové (nebo vanilkové) tresti. Na polevu: 120 g cukru moučka, 1–2 lžíce citronové šťávy, 1 lžíci horké vody a trochu červeného potravinářského barviva (malinová červeň). Na tečky: hořkou čokoládovou polevu v sáčku (použijete jen trošku).
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na berušky cukroví,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Berušky cukroví - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Berušky cukroví
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|