Recept na Benátské řízky
Recept na Benátské řízky je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Benátské řízky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400 g vepřové kýty 80 g sádla 60 g cibule 40 g rostlinného tuku 60 g hladké mouky 100 ml mléka 100 ml bílého přírodního vína mletý černý pepř sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Benátské řízky
Recept na Benátské řízky: Maso opláchneme a přes vlákno nakrájíme řízky. Každý řízek naklepeme osolíme a opepříme. Dvě třetiny sádla rozpálíme v pánvi, vložíme do něj připravené řízky a poobou stranách je opečeme dočervena. Rostlinný tuk rozpustíme, přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Tu poté zředíme vlažnou vodou a mlékem, dobře rozmícháme a povaříme na bešamel. Cibuli oloupeme, nasekáme najemno a na zbytku sádla jí osmažíme dorůžova. Přidáme jí do bešamelu, zalejeme vínem a ve vzniklé omáčce chvíli podusíme opečené řízky. Nakonec vše podle chuti přisolíme. Pokrm hojně posypeme jemně nasekanou petrželkou.
Poznámka k receptu na Benátské řízky: Zdroj: časopis Květy - vepřové - vaříme, pečeme, smažíme
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Benátské řízky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: HankaPu
- Datum vložení: 23.09.2009
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 400 g vepřové kýty 80 g sádla 60 g cibule 40 g rostlinného tuku 60 g hladké mouky 100 ml mléka 100 ml bílého přírodního vína mletý černý pepř sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na benátské řízky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Benátské řízky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Benátské řízky
|
|