|
Recept na Báječné karlovarské (tukové) rohlíky
Recept na Báječné karlovarské (tukové) rohlíky je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Báječné karlovarské (tukové) rohlíky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg hladké mouky 42 g droždí 18 g soli 30 g cukru 250 g tuku (Hera, Stella apod.) 30 g sušené smetany do kávy (nebo sušného mléka) 430 ml vlažné vody 40 g sádla na potření rohlíků posypka (mák, sůl - ale nemusí být).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Báječné karlovarské (tukové) rohlíky
Recept na Báječné karlovarské (tukové) rohlíky: V kastrolku si rozpustíme tuk a necháme jej vychladnout. Do půllitrové misky rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a mouku a přidáme 150 ml vlažné vody. Asi po 15 minutách vzejde kvásek (na povrchu se utvoří bubliny a objem se minimálně zdvojnásobí). Mezi tím nasypeme mouku do hodně vělké mísy a smícháme ji se solí a sušeným mlékem. Pak vmícháme zbylou vlažnou vodu s vykynutým kváskem a zchladlým tukem. Propracujeme nejdříve měchačkou, pak ručně, aby těsto vytvořilo kompaktní, na povrchu lesklou kouli. Poprášíme asi třemi lžícemi hladké mouky a zakryjeme utěrkou. Uložíme na teplé místo (nebo do trouby, kterou zapneme na 40°C) Za hodinku (ale klidně až za tři) už můžeme tvarovat rohlíky. Odvážíme si zhruba 120 gramové kousky, vytvoříme z nich kuličky a rozválíme je na ovály - asi 20 x 15 cm. Pak je z delší strany srolujeme a ohneme do tvaru rohlíků. Rohlíků bude asi 15 kusů. Pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a ještě 15 minut necháme kynout. Pak je pomažeme vlažným rozpuštěným sádlem a případně posypeme mákem nebo solí. Vložíme do vyhřáté trouby, teplota asi 170°C. Pečeme, dokud mírně na povrchu nezezlátnou - cca 20 minut, ale záleží na vlastnostech vaší trouby. Pak vyjmeme, klademe na mřížku a necháme vychladit. Část pečiva můžeme po vychladnutí vložit do sáčku a zmrazit.
Poznámka k receptu na Báječné karlovarské (tukové) rohlíky: Mé další recepty a povídání najdete tady: http://daniela.pise.cz/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Báječné karlovarské (tukové) rohlíky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: danielle72 (Daniela)
- Datum vložení: 12.06.2014
- Počet porcí: 15 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 1 kg hladké mouky 42 g droždí 18 g soli 30 g cukru 250 g tuku (Hera, Stella apod.) 30 g sušené smetany do kávy (nebo sušného mléka) 430 ml vlažné vody 40 g sádla na potření rohlíků posypka (mák, sůl - ale nemusí být)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na báječné karlovarské (tukové) rohlíky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Báječné karlovarské (tukové) rohlíky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Báječné karlovarské (tukové) rohlíky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|