|
Recept na Babiččina vepřová krkovice se švestkami
Recept na Babiččina vepřová krkovice se švestkami je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Babiččina vepřová krkovice se švestkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 plátky krkovice 80 g švestek 2 dcl červeného vína 4 polévkové lžíce švestkových povidel trochu slivovice- nemusí být 10 dkg cukru špetka mleté skořice trochu octa, nebo citronové šťávy tuk na opečení pepř sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Babiččina vepřová krkovice se švestkami
Recept na Babiččina vepřová krkovice se švestkami: Švestky spolu s červeným vínem dáme do kastrůlku, zakryjeme a necháme 2 hodiny odležet.Pak přidáme cukr, skořici a 10 minut povaříme a necháme vystydnout. Krkovici rozklepeme na větší plátky, na které dáme scezené švestky a šťávu si zatím necháme. Plátky přehneme na půlku a sepneme. Osolíme a opepříme a zlehka na tuku opečeme. Do pekáče nalijeme zbylou šťávu ze švestek, na ní dáme sepnuté krkovičky a dáme péct na 180°C, pečeme do růžova, jen asi 15-20 minut. Vyndáme z trouby, maso dáme stranou a do vypečené šťávy dáme povidla a povaříme. Můžeme dochutit slivovicí, přikyselíme a už jen prohřejeme.
Poznámka k receptu na Babiččina vepřová krkovice se švestkami: Zdroj: Recept mám po své babičce, která to dělávala místo složitých povidlových, nebo černých omáček. Dokonce i na ryby a moc nám to chutnávalo všem. Nejlepší příloha jsou knedlíky, ale jde k tomu téměř všechno. Recept jsem úplnou náhodou objevila, když už jsem měla zato, že mi nenávratně zmizel.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Babiččina vepřová krkovice se švestkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 11.03.2009
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 4 plátky krkovice 80 g švestek 2 dcl červeného vína 4 polévkové lžíce švestkových povidel trochu slivovice- nemusí být 10 dkg cukru špetka mleté skořice trochu octa, nebo citronové šťávy tuk na opečení pepř sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na babiččina vepřová krkovice se švestkami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Babiččina vepřová krkovice se švestkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Babiččina vepřová krkovice se švestkami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|