|
Recept na Babiččin králík na černo
Recept na Babiččin králík na černo je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Babiččin králík na černo budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 králičí stehna, 5 dkg slaniny; 5 dkg másla; 1 větší cibule; 3 zrnka pepře; 3 zrnka nového koření; 3 zrnka jalovce; 3 bobkové listy; citronová kůra; vývar (příp. voda na podlévání); sůl; citronová šťáva; 1 větší mrkev, kousek celeru, povidla, mletý perník, sušené švestky, mandle, rozinky, mléko, smetana, brusinky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Babiččin králík na černo
Recept na Babiččin králík na černo: Ve větším kastrole rozehřejeme nakrájenou slaninu s kouskem másla, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do zežloutnutí. Pak na rozpáleném tuku opečeme králičí stehna ze všech stan aby se nám zatáhla. Přidáme koření, strouhanou citrónovou kůru několik celých koleček citrónu včetně kůry. Zasypeme nastrouhanou kořenovou zeleninou a podlijeme vývarem nebo teplou vodou. Dusíme pod pokličkou a průběžně podléváme, až je maso měkké. Pak maso vyjmeme na horký talíř a přiklopíme jej aby moc nevychladlo. Ze šťávy vyndáme všechna celá koření. Přidáme švestková povidla, asi 4 PL strouhaného perníku, zředíme mlékem nebo částečně smetanou a šťávu i se zeleninou rozmixujeme. Přidáme citrónovou šťávu, a omáčku dochutíme podle své chuti povidly, můžeme dozahustit perníkem nebo naopak doředit smetanou. Do omáčky vrátíme králičí stehna, přidáme vypeckované sušené švestky, hrst rozinek a mandlí. Necháme společně pět minut provařit. Jako přílohu volíme jedině knedlíky, omáčka je vynikající po rozležení i druhý den. Na talíři ozdobíme plátkem citrónu a brusinkami, nebo rybízovým džemem.
Poznámka k receptu na Babiččin králík na černo: podotýkám, že mletý perník já osobně nemůžu v Praze nikde sehnat. Vozím si ji vždy v létě z chaty. V Praze jsme ho zatím nikde nenašla.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Babiččin králík na černo, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kroupovka (Květa)
- Datum vložení: 05.03.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 4 králičí stehna, 5 dkg slaniny; 5 dkg másla; 1 větší cibule; 3 zrnka pepře; 3 zrnka nového koření; 3 zrnka jalovce; 3 bobkové listy; citronová kůra; vývar (příp. voda na podlévání); sůl; citronová šťáva; 1 větší mrkev, kousek celeru, povidla, mletý perník, sušené švestky, mandle, rozinky, mléko, smetana, brusinky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na babiččin králík na černo,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Babiččin králík na černo - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Babiččin králík na černo
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|