|
Recept na Albertová musaka
Recept na Albertová musaka je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Albertová musaka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na musaku: 700g mletého hovězího masa ( nejlépe zadního ) větší cibule 2 stroučky česneku 100ml bílého suchého vína rovná lžička mleté skořice 2 lilky 1 mladá cuketa sůl, pepř 4 až 5 rajčat 400g krájených rajčat Valfrutta ( plechovka ) velká hrst petrželová natě, možno i bazalky olivový olej ( záměrně neudávám množství.. podle potřeby ) Na bešamel: 35g másla 35g hladké mouky 300-400ml mléka 2 bobkové listy 4 kuličky černého pepře lžíce strouhané citronové kúry sůl, pepř Dále: 3 větší brambory, zapékací mísu o objemu cca 2l..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Albertová musaka
Recept na Albertová musaka: Nejdříve si připravíme masovou směs: Na trošce oleje si osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, přidáme rozmělněné česneky a po minutě míchání přidáme pomleté maso. Opékáme do hněda, hranou vařechy bušíme do masa, ať máme hezkou masovou drť a né spečenou placku:-))) Poté přidáme skořici, víno a plechovku s rajčaty. Promícháme, zesílíme plamen, až nám začne směs bublat, plamen stáhneme. Po půlhodině, až máme směs vysmaženou a bez tekutiny, přidáme nakrájenou petrželovou nať nebo natrhanou bazalku, osolíme, opepříme a dáme stranou. Brambory oloupeme a dáme vařit do poloměkka. Necháme vychládnout. Připravíme si lilky, které omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka silná cca 1/2cm. Na pánvičce rozpálíme olivový olej a lilky osmahneme do krásně zlatohnědé barvičky. Osmažené pak přeložíme na papírovou utěrku a necháme nasát přebytečný tuk. Olej během smažení podle potřeby přidáváme. Jdeme na bešamel: Na pávni necháme rozpustit máslo, vsypeme mouku, krátce osmažíme a zalejeme mlékem. Přidáme bobkové listy, pepř a strouhanou citronovou kúru. Stáhneme plamen a za občasného promíchání vaříme cca 20 minut. Potom vylovíme bobkáč a pepř. Vmícháme najemno strouhaný sýr a žloutky. Mícháme do rozpuštění sýra, což je za okamžik. Osolíme a opepříme. A jdeme do finále: Do zapékací mísy na dno nalejeme slabou vrstvičku bešamelu. A vrstvíme: nejdříve dáme na kolečka nakrájenou cuketu, tu osolíme, přidáme masovou směs, opečené lilky, ty taky osolíme, dále na kolečka nakrájená rajčata, opět osolíme, zase masovou směs.. atd. Končit bychom měli masovou směsí, kterou poklademe na kolečka nakrájenými bramborami a to vše přelejem bešamelem. Dáme do trouby předehřáté na 200st ( horkovzduch ), po 15 min. teplotu snížíme na 180 st. a pečeme dalším 15 až 20 minut. Záleží na troubě. Povrch by měl být hezky zlatohnědý.
Poznámka k receptu na Albertová musaka: Musaku jsem nikdy neděla, ale dlouho jsem na ni měla zálusk. Hledala jsem, vybírala, až nakonec našla leták Albertu ( proto ten název ) a upravila podle svého. Je to dobrůtka, chutná teplá i studená. Hledala jsem poctivě, úplně stejná tu není, tak se snad nebudete zlobit, že jsem si dovolila přidat "svoji".
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Albertová musaka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 24.05.2012
- Počet porcí: 4 - 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: Na musaku: 700g mletého hovězího masa ( nejlépe zadního ) větší cibule 2 stroučky česneku 100ml bílého suchého vína rovná lžička mleté skořice 2 lilky 1 mladá cuketa sůl, pepř 4 až 5 rajčat 400g krájených rajčat Valfrutta ( plechovka ) velká hrst petrželová natě, možno i bazalky olivový olej ( záměrně neudávám množství.. podle potřeby ) Na bešamel: 35g másla 35g hladké mouky 300-400ml mléka 2 bobkové listy 4 kuličky černého pepře lžíce strouhané citronové kúry sůl, pepř Dále: 3 větší brambory, zapékací mísu o objemu cca 2l.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na albertová musaka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Albertová musaka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Albertová musaka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|