RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Albertová musaka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Albertová musaka, recepty Albertová musaka, Albertová, musaka


Recept na Albertová musaka

Recept na Albertová musaka je zařazen v kategorii ostatní. K přípravě Albertová musaka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na musaku: 700g mletého hovězího masa ( nejlépe zadního ) větší cibule 2 stroučky česneku 100ml bílého suchého vína rovná lžička mleté skořice 2 lilky 1 mladá cuketa sůl, pepř 4 až 5 rajčat 400g krájených rajčat Valfrutta ( plechovka ) velká hrst petrželová natě, možno i bazalky olivový olej ( záměrně neudávám množství.. podle potřeby ) Na bešamel: 35g másla 35g hladké mouky 300-400ml mléka 2 bobkové listy 4 kuličky černého pepře lžíce strouhané citronové kúry sůl, pepř Dále: 3 větší brambory, zapékací mísu o objemu cca 2l..

Albertová musaka
Zvětšit obrázek

Recept na Albertová musaka

Recept na Albertová musaka:
Nejdříve si připravíme masovou směs: Na trošce oleje si osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, přidáme rozmělněné česneky a po minutě míchání přidáme pomleté maso. Opékáme do hněda, hranou vařechy bušíme do masa, ať máme hezkou masovou drť a né spečenou placku:-))) Poté přidáme skořici, víno a plechovku s rajčaty. Promícháme, zesílíme plamen, až nám začne směs bublat, plamen stáhneme. Po půlhodině, až máme směs vysmaženou a bez tekutiny, přidáme nakrájenou petrželovou nať nebo natrhanou bazalku, osolíme, opepříme a dáme stranou. Brambory oloupeme a dáme vařit do poloměkka. Necháme vychládnout. Připravíme si lilky, které omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka silná cca 1/2cm. Na pánvičce rozpálíme olivový olej a lilky osmahneme do krásně zlatohnědé barvičky. Osmažené pak přeložíme na papírovou utěrku a necháme nasát přebytečný tuk. Olej během smažení podle potřeby přidáváme. Jdeme na bešamel: Na pávni necháme rozpustit máslo, vsypeme mouku, krátce osmažíme a zalejeme mlékem. Přidáme bobkové listy, pepř a strouhanou citronovou kúru. Stáhneme plamen a za občasného promíchání vaříme cca 20 minut. Potom vylovíme bobkáč a pepř. Vmícháme najemno strouhaný sýr a žloutky. Mícháme do rozpuštění sýra, což je za okamžik. Osolíme a opepříme. A jdeme do finále: Do zapékací mísy na dno nalejeme slabou vrstvičku bešamelu. A vrstvíme: nejdříve dáme na kolečka nakrájenou cuketu, tu osolíme, přidáme masovou směs, opečené lilky, ty taky osolíme, dále na kolečka nakrájená rajčata, opět osolíme, zase masovou směs.. atd. Končit bychom měli masovou směsí, kterou poklademe na kolečka nakrájenými bramborami a to vše přelejem bešamelem. Dáme do trouby předehřáté na 200st ( horkovzduch ), po 15 min. teplotu snížíme na 180 st. a pečeme dalším 15 až 20 minut. Záleží na troubě. Povrch by měl být hezky zlatohnědý.

Poznámka k receptu na Albertová musaka:
Musaku jsem nikdy neděla, ale dlouho jsem na ni měla zálusk. Hledala jsem, vybírala, až nakonec našla leták Albertu ( proto ten název ) a upravila podle svého. Je to dobrůtka, chutná teplá i studená. Hledala jsem poctivě, úplně stejná tu není, tak se snad nebudete zlobit, že jsem si dovolila přidat "svoji".

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Albertová musaka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: rebeka (Naďa)
  • Datum vložení: 24.05.2012
  • Počet porcí: 4 - 6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Ostatní
  • Suroviny: Na musaku: 700g mletého hovězího masa ( nejlépe zadního ) větší cibule 2 stroučky česneku 100ml bílého suchého vína rovná lžička mleté skořice 2 lilky 1 mladá cuketa sůl, pepř 4 až 5 rajčat 400g krájených rajčat Valfrutta ( plechovka ) velká hrst petrželová natě, možno i bazalky olivový olej ( záměrně neudávám množství.. podle potřeby ) Na bešamel: 35g másla 35g hladké mouky 300-400ml mléka 2 bobkové listy 4 kuličky černého pepře lžíce strouhané citronové kúry sůl, pepř Dále: 3 větší brambory, zapékací mísu o objemu cca 2l.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na albertová musaka, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Albertová musaka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Albertová musaka

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist