|
Recept na Hubník z Jizerek a Krkonoš
Recept na Hubník z Jizerek a Krkonoš je zařazen v kategorii houby.
K přípravě Hubník z Jizerek a Krkonoš budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
cca 60 g sušených hub,4 tvrdé rohlíky, hrst krupice, trochu mléka (na namočení rohlíků), 4 stroužky rozdrceného česneku, pepř,drcený kmín, sůl, 1 cibule nakrájená nadrobno, 4 vejce, sádlo.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hubník z Jizerek a Krkonoš
Recept na Hubník z Jizerek a Krkonoš: Houby namočíme do vody (přes noc, nebo aspoň 2 hodiny před vařením) a v téže vodě je uvaříme do měkka.Uvařené houby umeleme na masovém strojku (viz pozn.). Rohlíky namočíme do trochy mléka. Do mísy vlijeme houby i s vodou, rohlíky s mlékem. Ochutíme česnekem, nakrájenou cibulí, opepříme, osolíme a přidáme trošku kmínu. Vmícháme krupici a rozšlehaná vejce, rozmícháme - musí vzniknout těsto ani husté ani vyloženě tekuté - ale spíš tekutější konzistence. Vlijeme na rozpálené sádlo a dáme do vyhřáté trouby na 180 st.Povrch rovněž polijeme trochou sádla. upečeme do růžova a křupava - cca 35 min.
Poznámka k receptu na Hubník z Jizerek a Krkonoš: já houby nemelu, ale ještě před namáčením je rozdrtím a pak už nemelu.Peču ve velkém pekáči se zvýšenými okraji. Tohle jídlo patří k absolutní povinnosti naší štědrovečerní večeře a i kdyby nebyly v sezoně vůbec žádné houby, tak na hubník se prostě najít a usušit musí. Zásadně na tohle jídlo je nekupujeme. Je to prostě tradice. Foto dodám až 24.12. Někde dávají kroupy, ale ani babička ani mamka je nemilovaly, takže ani já....Nechte si chutnat, už jen pro toto jídlo se vždycky těším na 24.12. Existuje ještě letní varianta z čerstvých hub - ale tahle je podle mě lepší.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hubník z Jizerek a Krkonoš, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 17.02.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Houby
- Suroviny: cca 60 g sušených hub,4 tvrdé rohlíky, hrst krupice, trochu mléka (na namočení rohlíků), 4 stroužky rozdrceného česneku, pepř,drcený kmín, sůl, 1 cibule nakrájená nadrobno, 4 vejce, sádlo
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hubník z jizerek a krkonoš,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hubník z Jizerek a Krkonoš - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hubník z Jizerek a Krkonoš
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|