RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Hruškové želé s perníkem - nepečené

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Hruškové želé s perníkem - nepečené, recepty Hruškové želé s perníkem - nepečené, Hruškové, želé, perníkem, -, nepečené


Recept na Hruškové želé s perníkem - nepečené

Recept na Hruškové želé s perníkem - nepečené je zařazen v kategorii moučníky - nepečené a mražené. K přípravě Hruškové želé s perníkem - nepečené budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1lt hruškového džusu s dužinou, 2 čerstvé měkké hrušky střední velikosti, 35 - 40 g práškové želatiny - použila jsem 35 g, necelá lžíce citrónové šťávy, trochu skořicového cukru, dle chuti a potřeby trošku moučkového cukru,1 - 2 balení perníkových medových plátů po 3 ks nebo piškoty. Měla jsem 2 balení, ale nespotřebovala jsem úplně všechny..

Hruškové želé s perníkem - nepečené
Zvětšit obrázek

Recept na Hruškové želé s perníkem - nepečené

Recept na Hruškové želé s perníkem - nepečené:
Zhruba 250 ml džusu odebereme, metličkou v něm rozmícháme želatinu a necháme nabobtnat. Pak buď ve vodní lázni, nebo pozvolna přímo na plotýnce za stálého míchání zahříváme a želatinu rozpustíme, odstavíme a necháme trošku zchladnout. Teplota nesmí přesáhnout 60°C, stačí ale podstatně nižší. Džus a džus s rozpuštěnou želatinou smícháme dohromady, podle chuti přidáme a rozšleháme skořicový cukr a možno i mírně dosladit cukrem. Měkké hrušky si nakrájíme na drobné kostičky, pokapeme citrónovou šťávou a zamícháme ho džusu. Vložíme do chladničky, občas promícháme a jak vidíme, že nám už hmota začíná želírovat a mírně tuhnout, tak ji použijeme. Chlebíčkovou formu zhruba o rozměrech 30 x 11 cm si vyložíme alobalem nebo fólií, alobal můžeme malinko přetřít olejem a na dno dáme část tuhnoucí směsi. Rozložíme perníkové pláty, zase směs, pláty - prostě vrstvíme. Formu překryjeme alobalem nebo fólií a dáme do chladničky, nejraději do druhého dne. Vyklopíme a krajíme na silnější řezy a na talíři dozdobíme dle své fantazie.

Poznámka k receptu na Hruškové želé s perníkem - nepečené:
Hledala jsem i jiné využití pro perníkové pláty, tak mě napadlo tohle. Doporučuji krájet na silnější řezy, nevýhodou tady je, že pláty nejsou v tomto želé tak pevné jako třeba piškoty. Nemůžu říct, že by se chlebíček po vyklopení rozpadal, ale při krájení a servírovaní na talíř se musí trochu opatrněji. Tak to případně zvažte a je možné použít ty piškoty. Začínáme vrstvit, když vidíme, že nám už hmota začíná dost houstnout. Jinak ještě si můžeme želé ochutit místo skořicovým cukrem, tak odvarem z koření - celé skořice, hřebíčku, kousku badyánu.Pokud přidáme např 1 dl tekutiny, tak ubereme 1 dl džusu nebo použijeme těch 40 g želatiny. Já dělala z 35 g, pokud by někdo měl řidší džus bez dužiny, tak použije taky 40 g. Hrušky musí být měkké, jinak je musíme povařit.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hruškové želé s perníkem - nepečené, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Merylas
  • Datum vložení: 19.08.2011
  • Počet porcí: 10 -12
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Nepečené a mražené
  • Suroviny: 1lt hruškového džusu s dužinou, 2 čerstvé měkké hrušky střední velikosti, 35 - 40 g práškové želatiny - použila jsem 35 g, necelá lžíce citrónové šťávy, trochu skořicového cukru, dle chuti a potřeby trošku moučkového cukru,1 - 2 balení perníkových medových plátů po 3 ks nebo piškoty. Měla jsem 2 balení, ale nespotřebovala jsem úplně všechny.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hruškové želé s perníkem - nepečené, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hruškové želé s perníkem - nepečené - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hruškové želé s perníkem - nepečené

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist