|
Recept na Hruškové želé s perníkem - nepečené
Recept na Hruškové želé s perníkem - nepečené je zařazen v kategorii moučníky - nepečené a mražené.
K přípravě Hruškové želé s perníkem - nepečené budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1lt hruškového džusu s dužinou, 2 čerstvé měkké hrušky střední velikosti, 35 - 40 g práškové želatiny - použila jsem 35 g, necelá lžíce citrónové šťávy, trochu skořicového cukru, dle chuti a potřeby trošku moučkového cukru,1 - 2 balení perníkových medových plátů po 3 ks nebo piškoty. Měla jsem 2 balení, ale nespotřebovala jsem úplně všechny..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hruškové želé s perníkem - nepečené
Recept na Hruškové želé s perníkem - nepečené: Zhruba 250 ml džusu odebereme, metličkou v něm rozmícháme želatinu a necháme nabobtnat. Pak buď ve vodní lázni, nebo pozvolna přímo na plotýnce za stálého míchání zahříváme a želatinu rozpustíme, odstavíme a necháme trošku zchladnout. Teplota nesmí přesáhnout 60°C, stačí ale podstatně nižší. Džus a džus s rozpuštěnou želatinou smícháme dohromady, podle chuti přidáme a rozšleháme skořicový cukr a možno i mírně dosladit cukrem. Měkké hrušky si nakrájíme na drobné kostičky, pokapeme citrónovou šťávou a zamícháme ho džusu. Vložíme do chladničky, občas promícháme a jak vidíme, že nám už hmota začíná želírovat a mírně tuhnout, tak ji použijeme. Chlebíčkovou formu zhruba o rozměrech 30 x 11 cm si vyložíme alobalem nebo fólií, alobal můžeme malinko přetřít olejem a na dno dáme část tuhnoucí směsi. Rozložíme perníkové pláty, zase směs, pláty - prostě vrstvíme. Formu překryjeme alobalem nebo fólií a dáme do chladničky, nejraději do druhého dne. Vyklopíme a krajíme na silnější řezy a na talíři dozdobíme dle své fantazie.
Poznámka k receptu na Hruškové želé s perníkem - nepečené: Hledala jsem i jiné využití pro perníkové pláty, tak mě napadlo tohle. Doporučuji krájet na silnější řezy, nevýhodou tady je, že pláty nejsou v tomto želé tak pevné jako třeba piškoty. Nemůžu říct, že by se chlebíček po vyklopení rozpadal, ale při krájení a servírovaní na talíř se musí trochu opatrněji. Tak to případně zvažte a je možné použít ty piškoty. Začínáme vrstvit, když vidíme, že nám už hmota začíná dost houstnout. Jinak ještě si můžeme želé ochutit místo skořicovým cukrem, tak odvarem z koření - celé skořice, hřebíčku, kousku badyánu.Pokud přidáme např 1 dl tekutiny, tak ubereme 1 dl džusu nebo použijeme těch 40 g želatiny. Já dělala z 35 g, pokud by někdo měl řidší džus bez dužiny, tak použije taky 40 g. Hrušky musí být měkké, jinak je musíme povařit.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hruškové želé s perníkem - nepečené, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 19.08.2011
- Počet porcí: 10 -12
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Nepečené a mražené
- Suroviny: 1lt hruškového džusu s dužinou, 2 čerstvé měkké hrušky střední velikosti, 35 - 40 g práškové želatiny - použila jsem 35 g, necelá lžíce citrónové šťávy, trochu skořicového cukru, dle chuti a potřeby trošku moučkového cukru,1 - 2 balení perníkových medových plátů po 3 ks nebo piškoty. Měla jsem 2 balení, ale nespotřebovala jsem úplně všechny.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hruškové želé s perníkem - nepečené,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hruškové želé s perníkem - nepečené - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hruškové želé s perníkem - nepečené
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|