Recept na Hroznový chlebokoláč
Recept na Hroznový chlebokoláč je zařazen v kategorii moučníky - kynuté - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Hroznový chlebokoláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g hrozno 100 g hrozienka sladke vino podla potreby na hrozienka 150 ml mlieko vlažné 2 lyzicky kvasnice susene sacok 120 g praskovy cukor 300 g muka hladka olivový olej maslo sol.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hroznový chlebokoláč
Recept na Hroznový chlebokoláč: 1-Hrozienka dame do poharu so sladkym vinom " napucat". Suche kvasnice dame do trosky vlazneho mlieka s lyzickou cukru "aktivovat", ked sa nic nedeje po 5 minutach vyhodime a pouzijeme ine. 2-Do misky dame preosiatu muku ( u nas sa tazko zhana polohruba ), aktivovane kvasnice , mlieko , spetku soli a 2/3 cukru. Vymiesame cesto ked treba pridame trochu vody , alebo muky. 3-Zlahka si vymastime misku olivovym olejom a vlozime z cesta spravenu gulu , zakryjeme foliou na teplom mieste a nechame kysnut cca 1-1.5 hodinu pokial sa cesto nezdvojnasobi. Na pomucenej doske cesto "zrazime" dolu a rozdelime na dve polky. Ja som pouzil formu 23 cm. Z polky som vytvaroval disk ktory som vlozil na spodok formy a poukladal polku cerstveho hrozna a polku scedenych hrozienok. ( Kdo chce zlahka pocukruje praskovym cukrom). 4-Na vrch ceresni som polozil druhu polku naformovaneho cesta a poukladal ceresne a hrozienka pocukroval. Zakryl a nechal kysnut este 1 hodinu. Na vrch pokrajal male kusky masla a dal piect do predohriatej rury cca 180 C na cca 45 minut.
Poznámka k receptu na Hroznový chlebokoláč: Stary dedinsky jednoduchy -nemoderny kolac.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hroznový chlebokoláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Nonya
- Datum vložení: 01.11.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: 500 g hrozno 100 g hrozienka sladke vino podla potreby na hrozienka 150 ml mlieko vlažné 2 lyzicky kvasnice susene sacok 120 g praskovy cukor 300 g muka hladka olivový olej maslo sol
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hroznový chlebokoláč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hroznový chlebokoláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hroznový chlebokoláč
|
|