Recept na Hovězí s pažitkovou omáčkou
Recept na Hovězí s pažitkovou omáčkou je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí s pažitkovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1600 g zadního hovězího masa 1 mrkev 2 lžíce oleje sůl 50 g másla 40 g hladké mouky 150 ml zakysané smetany mletý pepř 1 svazek pažitky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí s pažitkovou omáčkou
Recept na Hovězí s pažitkovou omáčkou: Hovězí maso omyjte a osušte. Oloupanou mrkev nakrájejte na dlouhé špalíčky a maso jimi prošpikujte. Ovažte ho provázkem, aby uchovalo tvar. V hrnci rozehřejte olej a maso na něm ze všech stran opečte. Zalijte je vodou, osolte a zvolna uvařte doměkka. Měkké maso vyjměte a udržujte v teple. Vývar přeceďte a nechte mírně zchladnout. V menším hrnci rozehřejte máslo, zaprašte je hladkou moukou a krátce ji orestujte. Přilijte asi 500 ml vývaru z masa a jíšku v něm dobře rozmíchejte. Nechte asi 15 minut provařit. Potom vmíchejte zakysanou smetanu, ochuťte solí i pepřem a ještě povařte. Pažitku opláchněte pod tekoucí vodou a osušte. Nasekejte ji nadrobno a vmíchejte do hotové omáčky. Měkké hovězí nakrájejte na tenké plátky, rozdělte na talíře a přelijte pažitkovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Poznámka k receptu na Hovězí s pažitkovou omáčkou: Děkuji za recept, bylo to výborné.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí s pažitkovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 700413
- Datum vložení: 08.01.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1600 g zadního hovězího masa 1 mrkev 2 lžíce oleje sůl 50 g másla 40 g hladké mouky 150 ml zakysané smetany mletý pepř 1 svazek pažitky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí s pažitkovou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí s pažitkovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí s pažitkovou omáčkou
|
|