|
Recept na Hovězí s balsamicem a rozmarýnem
Recept na Hovězí s balsamicem a rozmarýnem je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí s balsamicem a rozmarýnem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 plátky zadního hovězího 6 středních cibulí 1 mrkev 1/4 malého celeru ocet balsamico plnotučná hořčice pepř, sůl sušený česnek drcený kmín sušený rozmarýn olej plátek másla kostka zeleninového bujonu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí s balsamicem a rozmarýnem
Recept na Hovězí s balsamicem a rozmarýnem: Maso naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem, česnekem, kmínem. Do hrnečku nalijeme trochu balsamica, smočíme v něm prsty a vydatně jej vmasírujeme z obou stran do masa. Potřeme hořčicí a na závěr po obouch stranách posypeme rozmarýnem. Dáme aspoň na hodinu odležet. Rozpálíme pánev, na ní dáme polévkovou lžíci oleje a rozetřeme jí. Osmažíme maso pěkně po obouch stranách do zlatohněda. Maso vyjmeme a dáme bokem. Výpek na pánvi zalejeme vodou a necháme ho chvíli odvařit - dá pak hezkou barvu omáčce. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. V kastrolu rozpálíme olej,přihodíme plátek másla a hned cibuli. Posolíme jí a osmahneme do sklovata. Přihodíme mrkev a celer na plátky a ještě chvilku restujeme. Poklademe plátky masa, zalijeme vodou do dvou třetin masa, rozdrobíme kostku, trošku posypeme sušeným česnekem, drceným kmínem, pepřem. Přiklopené dáme do trouby na cca 80°C , to znamená pomalé pečení a to asi 4hodiny. Já si to předvářela včera večer. Potom teplotu zvýšíme na 15O°C a dodusíme do měkka, podle kvality masa. Měkké maso vyjmeme, směs rozmixujeme do hladka a už není ani třeba dále zahušťovat. Ujíždíme na rýži, tak jsme si to dali s rejžičkou.
Poznámka k receptu na Hovězí s balsamicem a rozmarýnem: Miláček tuze rád omáčky - klasa čecháček..takže vymýšlím nové variace ;-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí s balsamicem a rozmarýnem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: srettka
- Datum vložení: 19.03.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 4 plátky zadního hovězího 6 středních cibulí 1 mrkev 1/4 malého celeru ocet balsamico plnotučná hořčice pepř, sůl sušený česnek drcený kmín sušený rozmarýn olej plátek másla kostka zeleninového bujonu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí s balsamicem a rozmarýnem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí s balsamicem a rozmarýnem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí s balsamicem a rozmarýnem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|