|
Recept na Hovězí roštěná
Recept na Hovězí roštěná je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Hovězí roštěná budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600g hovězí na roštěnou (popř. zadní či plec) 2 cibule 3 lžíce plnotučné hořčice 1 masox sůl, pepř olej hladká mouka, voda zavařovací sklenice se šroubovacím víčkem.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí roštěná
Recept na Hovězí roštěná: Hovězí maso nakrájíme na plátky, okraje plátků masa nařízneme a naklepeme po obou stranách. Naklepané plátky masa osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčičí taktéž po obou stranách. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky. Rozpálíme olej v hrnci, vložíme cibuli, necháme mírně zesklovatět a vložíme připravené maso. Plátky masa opečeme po obou stranách, necháme tzv. zatáhnout, podlijeme 300 ml vody, přidáme masox. Pod pokličkou dusíme zhruba 1 hodinu. Podle potřeby podléváme vodou. Pokud je maso po 1 hodině dušení měkké (pokud by se nám zdálo maso tvrdé prodloužíme dobu dušení), připravíme si do zavařovací sklenice se šroubovacím víčkem 3 lžíce hladké mouky a zalijeme studenou vodu. Sklenici uzavřeme, zatřepeme s ní několikrát jako se šejkrem a za stálého míchání vlijeme na masový základ, aby nám vznikla omáčka. Necháme provařit 20 minut. Podáváme s rýží, knedlíkem
Poznámka k receptu na Hovězí roštěná: Čta recept jsem si říkal - probůh, proč tak podrobně popisuje obyčejnou záklechtku... V komentářích vidět, že pár kuchyněk to neznalo... Pokud se "záklechtka" (ten příšerný název jsem si nevymyslel) šejkruje jak psáno v rcp, tak se tomu říká poněkud hezčejc: "zátřepka" (to jsem si taky nevymyslel) A co se dotejká sorty masa..., pročpak asi se hotové jídlo jmenuje "roštěnky" a ne "plečky", nebo "zadnice", he? Zkuste někdy paralelně (ne v jednom kastrole dvě masa vedle sebe, ale ve dvou kastrolech vedle sebe - v každém jedno maso) porovnat nízký roštěnec a např. zadní. Pokud nepoznáte rozdíl (ve vůni, v chuti, ve struktuře, pak vás lituju... No, na druhou stranu vám můžu jenom závidět, protože být na tom jako vy, tak mi bude místo masa stačit sójové, či REMA plátky...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí roštěná, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cardanka (Jana)
- Datum vložení: 15.03.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 600g hovězí na roštěnou (popř. zadní či plec) 2 cibule 3 lžíce plnotučné hořčice 1 masox sůl, pepř olej hladká mouka, voda zavařovací sklenice se šroubovacím víčkem
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí roštěná,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí roštěná - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí roštěná
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|