RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Hovězí roládky s mletou náplní a vinnou vůní

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Hovězí roládky s mletou náplní a vinnou vůní, recepty Hovězí roládky s mletou náplní a vinnou vůní, Hovězí, roládky, mletou, náplní, vinnou, vůní


Recept na Hovězí roládky s mletou náplní a vinnou vůní

Recept na Hovězí roládky s mletou náplní a vinnou vůní je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Hovězí roládky s mletou náplní a vinnou vůní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Hovězí plátky 4 ks /8 ks dle velikosti (měla jsem velké, tak jsem dělala 1 rolku pro 2 osoby), mleté maso míchané 400 g, víno bílé suché asi 5 lžic do mletého masa + 1 dcl do šťávy, cibule menší 1 ks, mletá paprika sladká 2 lžičky, grilovací koření 1 lžička, kmín drcený 1/2 lžičky, sůl, pepř mletý bílý, česnek 1 stroužek. čerstvý tymián špetka. Na základ: olej / sádlo 3 lžíce, cibule větší 2 ks, špek dle chuti, horká voda, jalovec 4 kuličky, mouka hladká na zahuštění..

Hovězí roládky s mletou náplní a vinnou vůní
Zvětšit obrázek

Recept na Hovězí roládky s mletou náplní a vinnou vůní

Recept na Hovězí roládky s mletou náplní a vinnou vůní:
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme - okraje nenařezáváme! Mleté maso si v misce pečlivě smícháme s vínem, jemně nakrájenou cibulí a česnekem, kořením a troškou čerstvého tymiánu. Na připravené plátky masa si poklademe náplň, rozetřeme po celé ploše a pevně zavineme. Rolky převážeme nití. V kastrolu si rozehřejeme tuk, vsypeme najemno nakrájenou cibuli a restujeme jí do zlatova. Pak vložíme nakrájený špek,připravené rolky a ty opečeme ze všech stran. (Pozor aby se nespálila cibulka). Pak rolky do 2/3 výšky masa, podlijeme vroucí vodou. Základ zlehka osolíme, přidáme podrcené jalovčinky, kastrol přiklopíme poklicí a rolky dusíme do měkka. Dle potřeby lehce podlijeme. Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme buď jíškou, nebo moukou rozmíchanou ve vodě. Necháme asi 10 min. provářet a pak šťávu přepasírujeme přes jemný cedník. Pak přidáme asi 1dcl. vína a necháme provářet, aby nám na hladině vznikl tzv. glanc (tuk). Roládky zbavíme nití, ohřejeme ve vzniklé šťávě a pak krájíme na plátky. Podáváme s housk. knedlíkem a červeným zelím, nebo s br. knedlíky a špenátem.

Poznámka k receptu na Hovězí roládky s mletou náplní a vinnou vůní:
Roládky jsem zkombinovala ze surovin, které jsem měla doma po ruce. Nechtělo se mi dělat nic moc složitého a tak jsem udělala tuto úpravu a vzniklo výborné jídlo.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí roládky s mletou náplní a vinnou vůní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 06.12.2010
  • Počet porcí: 8 porcí
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: Hovězí plátky 4 ks /8 ks dle velikosti (měla jsem velké, tak jsem dělala 1 rolku pro 2 osoby), mleté maso míchané 400 g, víno bílé suché asi 5 lžic do mletého masa + 1 dcl do šťávy, cibule menší 1 ks, mletá paprika sladká 2 lžičky, grilovací koření 1 lžička, kmín drcený 1/2 lžičky, sůl, pepř mletý bílý, česnek 1 stroužek. čerstvý tymián špetka. Na základ: olej / sádlo 3 lžíce, cibule větší 2 ks, špek dle chuti, horká voda, jalovec 4 kuličky, mouka hladká na zahuštění.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí roládky s mletou náplní a vinnou vůní, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí roládky s mletou náplní a vinnou vůní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí roládky s mletou náplní a vinnou vůní

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist