|
Recept na Hovězí roládky s mletou náplní a vinnou vůní
Recept na Hovězí roládky s mletou náplní a vinnou vůní je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí roládky s mletou náplní a vinnou vůní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Hovězí plátky 4 ks /8 ks dle velikosti (měla jsem velké, tak jsem dělala 1 rolku pro 2 osoby), mleté maso míchané 400 g, víno bílé suché asi 5 lžic do mletého masa + 1 dcl do šťávy, cibule menší 1 ks, mletá paprika sladká 2 lžičky, grilovací koření 1 lžička, kmín drcený 1/2 lžičky, sůl, pepř mletý bílý, česnek 1 stroužek. čerstvý tymián špetka. Na základ: olej / sádlo 3 lžíce, cibule větší 2 ks, špek dle chuti, horká voda, jalovec 4 kuličky, mouka hladká na zahuštění..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí roládky s mletou náplní a vinnou vůní
Recept na Hovězí roládky s mletou náplní a vinnou vůní: Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme - okraje nenařezáváme! Mleté maso si v misce pečlivě smícháme s vínem, jemně nakrájenou cibulí a česnekem, kořením a troškou čerstvého tymiánu. Na připravené plátky masa si poklademe náplň, rozetřeme po celé ploše a pevně zavineme. Rolky převážeme nití. V kastrolu si rozehřejeme tuk, vsypeme najemno nakrájenou cibuli a restujeme jí do zlatova. Pak vložíme nakrájený špek,připravené rolky a ty opečeme ze všech stran. (Pozor aby se nespálila cibulka). Pak rolky do 2/3 výšky masa, podlijeme vroucí vodou. Základ zlehka osolíme, přidáme podrcené jalovčinky, kastrol přiklopíme poklicí a rolky dusíme do měkka. Dle potřeby lehce podlijeme. Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme buď jíškou, nebo moukou rozmíchanou ve vodě. Necháme asi 10 min. provářet a pak šťávu přepasírujeme přes jemný cedník. Pak přidáme asi 1dcl. vína a necháme provářet, aby nám na hladině vznikl tzv. glanc (tuk). Roládky zbavíme nití, ohřejeme ve vzniklé šťávě a pak krájíme na plátky. Podáváme s housk. knedlíkem a červeným zelím, nebo s br. knedlíky a špenátem.
Poznámka k receptu na Hovězí roládky s mletou náplní a vinnou vůní: Roládky jsem zkombinovala ze surovin, které jsem měla doma po ruce. Nechtělo se mi dělat nic moc složitého a tak jsem udělala tuto úpravu a vzniklo výborné jídlo.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí roládky s mletou náplní a vinnou vůní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 06.12.2010
- Počet porcí: 8 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: Hovězí plátky 4 ks /8 ks dle velikosti (měla jsem velké, tak jsem dělala 1 rolku pro 2 osoby), mleté maso míchané 400 g, víno bílé suché asi 5 lžic do mletého masa + 1 dcl do šťávy, cibule menší 1 ks, mletá paprika sladká 2 lžičky, grilovací koření 1 lžička, kmín drcený 1/2 lžičky, sůl, pepř mletý bílý, česnek 1 stroužek. čerstvý tymián špetka. Na základ: olej / sádlo 3 lžíce, cibule větší 2 ks, špek dle chuti, horká voda, jalovec 4 kuličky, mouka hladká na zahuštění.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí roládky s mletou náplní a vinnou vůní,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí roládky s mletou náplní a vinnou vůní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí roládky s mletou náplní a vinnou vůní
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|