RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Hovězí roláda na hlívě ústřičné

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Hovězí roláda na hlívě ústřičné, recepty Hovězí roláda na hlívě ústřičné, Hovězí, roláda, na, hlívě, ústřičné


Recept na Hovězí roláda na hlívě ústřičné

Recept na Hovězí roláda na hlívě ústřičné je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Hovězí roláda na hlívě ústřičné budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
600 g hovězího zadního vcelku 250 g hlívy ústřičné nakrájené na proužky 150 g anglické slaniny nakrájené na tenké plátky 1 lžíce hořčice 2 lžíce pesta z pažitky/můžeme vynechat 2 lžíce oleje 1 cibule nakrájená nadrobno ½ kostky zeleninové ho bujónu sůl,mletý pepř 350 ml horké vody nerezová podložka do hrnce/pokud není,postačí pařák na knedlíky.

Hovězí roláda na hlívě ústřičné
Zvětšit obrázek

Recept na Hovězí roláda na hlívě ústřičné

Recept na Hovězí roláda na hlívě ústřičné:
Maso opláchneme, osušíme, ostrým nožem rozřízneme, ale nedokrojíme až ke konci. Vznikne mám tvar jakoby“rozevřené knihy“. Takto vzniklý plát přes potravinářskou folii opatrně, ale dobře paličkou na maso rozklepeme a mírně po obou stranách osolíme a opepříme. Potřeme hořčicí, poklademe plátky slaniny a pokud máme, potřeme pestem. Maso zavineme do rolády a zajistíme nití. Do papiňáku na rozehřátý olej dáme prudce ze všech stran zatáhnout roládu, poté ji vyjmeme z hrnce a do výpeku dáme zesklovatět cibuli. Přidáme hlívu a zhruba 5minut necháme restovat. Do hrnce dáme nerezovou podložku, na ni položíme roládu a vše zalijeme 350ml vody. Rozdrobíme bujón a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu na mírném plameni vaříme pod tlakem 45minut. Poté hrnec ochladíme, otevřeme a měkkou roládu vytáhneme. Děrovanou naběračkou vyndáme čtvrtinu hlívy a zbytek ponorným mixérem v hrnci rozmixujeme. Do rozmixované šťávy dáme nazpět odebranou hlívu, šťávu prohřejeme a dle potřeby dochutíme. Z masa odstraníme nitě a nařežeme na silnější plátky. Podáváme s tarhoňou,rýží, nebo s knedlíkem.

Poznámka k receptu na Hovězí roláda na hlívě ústřičné:
Pokud vaříme v papiňáku a pod masem budeme mít hustější podklad(větší množství hříbků, nebo zeleniny)je lepší maso položit na nerezovou podložku, nebo nerezový pařák na ohřívání knedlíků. Tím zabráníme případnému přichycení masa ke dnu hrnce. Maso můžeme také dusit v obyčejném kastrolu a průběžně doplňovat tekutinu, ale doba vaření se protáhne. Odkaz na výrobu pestahttp://www.toprecepty.cz/recept/39140-pesto-z-pazi...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí roláda na hlívě ústřičné, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 14.07.2014
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 600 g hovězího zadního vcelku 250 g hlívy ústřičné nakrájené na proužky 150 g anglické slaniny nakrájené na tenké plátky 1 lžíce hořčice 2 lžíce pesta z pažitky/můžeme vynechat 2 lžíce oleje 1 cibule nakrájená nadrobno ½ kostky zeleninové ho bujónu sůl,mletý pepř 350 ml horké vody nerezová podložka do hrnce/pokud není,postačí pařák na knedlíky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí roláda na hlívě ústřičné, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí roláda na hlívě ústřičné - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí roláda na hlívě ústřičné

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist