Recept na Hovězí ragú s bílým vínem a žampiony
Recept na Hovězí ragú s bílým vínem a žampiony je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí ragú s bílým vínem a žampiony budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 g žampionů nebo čerstvých hub 2 lžíce másla čerstvě mletý pepř sůl 250 ml smetany ( výborná je Tatra extra krémová ) 600 g hovězí kližky nebo jiného hovězího ( já měla plec ) lžíce hladké mouky 2 cibule 4 lžíce oleje 200 ml bílého vína lžíce citronové šťávy bylinky ( hladkolistá petržel, tymián.. co kdo rád ).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí ragú s bílým vínem a žampiony
Recept na Hovězí ragú s bílým vínem a žampiony: Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na pánvi rozehřejeme máslo a hřiby na něm podusíme, cca 10 min. Poté přilijeme smetanu a dalším 5 min. povaříme. Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a zasypeme moukou. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Přidáme maso a zprudka ho ze všech stran opečeme. K masu přilijeme decku vína, citronovou šťávu, přiklopíme a dusíme doměkka. Během dušení dolijeme víno, zbytek z lahve podáváme k obědu. Když máme maso měkké, přidáme k němu smetanové houby, promícháme a krátce provaříme - necháme zredukovat do hustší konzistence. Podáváme s těstovinami nebo špeclemi. Dozdobíme bylinkami.
Poznámka k receptu na Hovězí ragú s bílým vínem a žampiony: Zdroj: Rytmus života - Nejchutnější recepty. Mírně upraveno. Ač to podle fota nevypadá, je to moc dobré. Uvařte si to a přesvědčíte se na vlastní jazýček. Dobrou chuť.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí ragú s bílým vínem a žampiony, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 08.05.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 300 g žampionů nebo čerstvých hub 2 lžíce másla čerstvě mletý pepř sůl 250 ml smetany ( výborná je Tatra extra krémová ) 600 g hovězí kližky nebo jiného hovězího ( já měla plec ) lžíce hladké mouky 2 cibule 4 lžíce oleje 200 ml bílého vína lžíce citronové šťávy bylinky ( hladkolistá petržel, tymián.. co kdo rád )
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí ragú s bílým vínem a žampiony,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí ragú s bílým vínem a žampiony - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí ragú s bílým vínem a žampiony
|
|