|
Recept na Hovězí po provensálsku
Recept na Hovězí po provensálsku je zařazen v kategorii pomalý hrnec.
K přípravě Hovězí po provensálsku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
800 g hovězího zadního masa 200 ml bílého vína 250 g rajčat 250 g anglické slaniny 100 g černých oliv 4 mrkve 1 velká cibule 4 stroužky česneku 3 bobkové listy 4 snítky čerstvého tymiánu 4 snítky čerstvého rozmarýnu pepř,sůl olivový olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí po provensálsku
Recept na Hovězí po provensálsku: Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky (4x4cm). Česnek oloupáme a nakrájíme na plátky. Maso s česnekem vložíme do mísy,přidáme bobkové listy a lístky tymiánu a rozmarýnu. (Já nesehnal čerstvý, tak jsem dal sušený). Zakápneme olejem a přilijeme víno. Směs lehce osolíme a opepříme. Přikryjeme a necháme odležet. (podle toho jak pospícháte - nejlépe přes noc). Cibuli, rajčata a mrkev oloupeme.Olivy necháme okapat. Cibuli nakrájíme na měsíčky, mrkev na špalíky a rajčata s olivami na plátky. Slaninu na kostičky. Pokud máte PH, ve kterém je možná příprava na sporáku, tak ho rozehřejeme, potřeme olejem a osmažíme cibuli. Pak přidáme slaninu a necháme vypéct. Přidáme maso bez marinády a orestujeme. Přidáme mrkev,rajčata, olivy a přilijeme marinádu. Pokud máte PH, který není určen pro přípravu na sporáku je možné na pánvi a pak přendat. Pomalíme na st. 1 asi 7 hodin. Příloha - brambory na jakýkoliv způsob.
Poznámka k receptu na Hovězí po provensálsku: Právě se pomalí, podle vůně to bude velká dobrota
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí po provensálsku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Dooga
- Datum vložení: 18.02.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pomalý hrnec
- Suroviny: 800 g hovězího zadního masa 200 ml bílého vína 250 g rajčat 250 g anglické slaniny 100 g černých oliv 4 mrkve 1 velká cibule 4 stroužky česneku 3 bobkové listy 4 snítky čerstvého tymiánu 4 snítky čerstvého rozmarýnu pepř,sůl olivový olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí po provensálsku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí po provensálsku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí po provensálsku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|