|
Recept na Hovězí osso buco na víně
Recept na Hovězí osso buco na víně je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí osso buco na víně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 silnější plátky osso buco ( zadní lýtko s kostí), cca 3 cm každý, bylo toho cca 900g hrst šalotek 300ml kvalitního červeného vína čerstvá šalvěj a tymián pár plátku schwarzwaldské šunky ( není nutné) 200 ml velmi silného vývaru nebo kvalitní gelový bujón, popř. demi glace 2PL šípkové zavařeniny sůl, pepř olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí osso buco na víně
Recept na Hovězí osso buco na víně: Maso drží vcelku blána, kterou na několika místech přeřežeme, aby se maso nekroutilo. Osolíme a opepříme. Po obvodu přilepíme pár lístků šalvěje a mezi malé svalíky nastrkáme tymián. Po obvodu omotáme šunkou a svážeme provázkem. Maso opečeme dohněda z obou stran na pánvi s rozpáleným olejem. Přendáme jej do pekáčku, na stejném oleji orestujeme šalotky, zalijeme vínem a výpečky necháme odmočit. Zbytky šunky a bylinek poházíme k masu a víno se šalotkami přelijeme do pekáčku. Přiklopíme, vložíme do rozpálené trouby na 180C a pečeme hodinu, opatrně můžeme obracet. Po hodině přilijeme k masu vývar a pečeme ještě 1,5 - 2 hodiny doměkka ( podle staří skotu :-) ) Poté maso vyjmeme, přiklopíme, aby nám neokoralo a do výpeku vmícháme šípkovou zavařeninu. Podle potřeby zahustíme třeba utřeným máslem s hladkou moukou v poměru 1: 1( neudělají se hrudky) a provaříme.
Poznámka k receptu na Hovězí osso buco na víně: Místo osso buco můžeme použít kvalitní kližku a pochutnáte si také.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí osso buco na víně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 1974andrea
- Datum vložení: 27.07.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 2 silnější plátky osso buco ( zadní lýtko s kostí), cca 3 cm každý, bylo toho cca 900g hrst šalotek 300ml kvalitního červeného vína čerstvá šalvěj a tymián pár plátku schwarzwaldské šunky ( není nutné) 200 ml velmi silného vývaru nebo kvalitní gelový bujón, popř. demi glace 2PL šípkové zavařeniny sůl, pepř olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí osso buco na víně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí osso buco na víně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí osso buco na víně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|