|
Recept na Hovězí oháňka na černo
Recept na Hovězí oháňka na černo je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí oháňka na černo budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg hovězí oháňky 2 cibule máslo horký vývar asi 2 cm oddenku zázvoru 1-2 lžičky sušené mleté citrónové kůry (i čerstvé, ale potom méně) 2-3 bobkové listy 2 lžičky sušeného tymiánu 3 lžičky švestkových povidel 1 vrchovatá lžíce hladké mouky sůl pepř ocet.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí oháňka na černo
Recept na Hovězí oháňka na černo: Oháňku nakrájíme v kloubech, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a citrónovou kůrou. Necháme odležet v chladu, třeba do druhého dne. V kastrole, který lze vložit do trouby, rozehřejeme 2-3 lžíce másla a maso na něm opékáme ze všech stran dohněda. Mezitím nakrájíme na větší kusy cibuli a oloupaný zázvor a přihodíme k masu. Přidáme bobkový list a opékáme. Troubu rozehřejeme na 180°C. Ve chvíli, kdy se cibule s masem začíná hodně přichytávat ke dnu kastrolu, podlijeme vývarem do třetiny výšky masa. Přiklopíme pokličkou a vložíme do rozehřáté trouby. Dusíme 2 a půl až 3 hodiny, přičemž kontrolujeme a zhruba po 20-30 minutách podléváme vývarem a poléváme kusy masa. Maso je hotové ve chvíli, kdy se viditelně odděluje od kosti. Vyjmeme ho, ponecháme odpočívat v alobalu a výpek v kastrolu přendáme na plotýnku. Prudce odpaříme přebytečnou tekutinu a zbylý tuk zasypeme moukou. Promícháme, prosmahneme, zalijeme teplým vývarem do hustoty omáčky a při stálém prošlehávání přidáme švestková povidla. Provaříme 20-30 minut a stále hlídáme. Na závěr omáčku přecedíme (nebo jen odstraníme kousky zázvoru a bobkové listy) a podle chuti zastříkneme octem - cca 1 lžičkou.
Poznámka k receptu na Hovězí oháňka na černo: Toto na mne vykouklo z náhodných a vypadá to skvěle,hned bych ochutnala +1
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí oháňka na černo, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 13.01.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1 kg hovězí oháňky 2 cibule máslo horký vývar asi 2 cm oddenku zázvoru 1-2 lžičky sušené mleté citrónové kůry (i čerstvé, ale potom méně) 2-3 bobkové listy 2 lžičky sušeného tymiánu 3 lžičky švestkových povidel 1 vrchovatá lžíce hladké mouky sůl pepř ocet
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí oháňka na černo,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí oháňka na černo - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí oháňka na černo
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|