RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Hovězí nudličky na tymiánu, s vajíčky a vínem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Hovězí nudličky na tymiánu, s vajíčky a vínem, recepty Hovězí nudličky na tymiánu, s vajíčky a vínem, Hovězí, nudličky, na, tymiánu, vajíčky, vínem


Recept na Hovězí nudličky na tymiánu, s vajíčky a vínem

Recept na Hovězí nudličky na tymiánu, s vajíčky a vínem je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Hovězí nudličky na tymiánu, s vajíčky a vínem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Hovězí krk (kližka) 600 g, špek 100 g, cibule 2 ks, olej (sádlo) 2 lžíce, nové koření celé 5 ks, tymián sušený 1/2 lžičky (čerstvý - lžička), sůl, pepř bílý mletý, vejce vařená 3 ks, mouka hladká 2 - 3 lžíce. bílé víno suché 2 dcl..

Hovězí nudličky na tymiánu, s vajíčky a vínem
Zvětšit obrázek

Recept na Hovězí nudličky na tymiánu, s vajíčky a vínem

Recept na Hovězí nudličky na tymiánu, s vajíčky a vínem:
Hovězí maso si nakrájíme na nudličky (asi 1 cm). Cibuli si oloupeme a nakrájíme na osminky. V kastrolu si rozehřejeme olej, vsypeme nakrájenou cibuli a restujeme jí do červena. Poté přidáme nudličky masa, špeku a restujeme do zatažení masa (zešednutí). Přisypeme tymián a nové koření, necháme je rozvonět (pár sekund) a podlijeme vroucí vodou - do 2/3 výšky masa. Osolíme, jemně opepříme a za občasného promíchání dusíme pod pokličkou do měkka. Maso vyjmeme přes drátěný cedník, kuličky koření vyhodíme, šťávu zahustíme tmavší jíškou (nebo moukou rozmíchanou ve troše vody) a necháme provářet asi 20 min. - do hustější konzistence. Šťávu necedíme. Poté vložíme zpět maso, přidáme víno, oloupaná a na kostičky nakrájená vejce a necháme ještě asi 10 min. pomalu provářet. Můžeme přidat ještě špetku čerstvého tymiánu. Jako příloha se hodí dušená rýže, či houskové knedlíky. Pokud si šťávu uděláme řidší, tak lze podávat i s vařenými bramborami.

Poznámka k receptu na Hovězí nudličky na tymiánu, s vajíčky a vínem:
Po velikonočním hodování, se nám doma sešlo opět halda vařených vajíček. A tak jsem spojila suroviny které máme rádi a uvařila jsem toto jídlo.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí nudličky na tymiánu, s vajíčky a vínem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 29.06.2011
  • Počet porcí: 4 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: Hovězí krk (kližka) 600 g, špek 100 g, cibule 2 ks, olej (sádlo) 2 lžíce, nové koření celé 5 ks, tymián sušený 1/2 lžičky (čerstvý - lžička), sůl, pepř bílý mletý, vejce vařená 3 ks, mouka hladká 2 - 3 lžíce. bílé víno suché 2 dcl.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí nudličky na tymiánu, s vajíčky a vínem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí nudličky na tymiánu, s vajíčky a vínem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí nudličky na tymiánu, s vajíčky a vínem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist