Recept na Hovězí líčka na sušených rajčátkách s česnekem a černých olivách
Recept na Hovězí líčka na sušených rajčátkách s česnekem a černých olivách je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí líčka na sušených rajčátkách s česnekem a černých olivách budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1500 g hovězích líček 1 sklenička sušených rajčátek s česnekem / 175 g / 150 g slaniny 2 středně velké cibule 500 ml silného hovězího vývaru čerstvý mletý pepř 1 balíček černých oliv bez nálevu hladká mouka čerstvý tymián olej máslo sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí líčka na sušených rajčátkách s česnekem a černých olivách
Recept na Hovězí líčka na sušených rajčátkách s česnekem a černých olivách: Hovězí líčka kuchyňsky upravíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Hovězí líčka nakrájíme na větší kusy, potřeme směsí sušených rajčátek s česnekem, posypeme čerstvě mletým pepřem, nasekaným čerstvým tymiánem a dáme na chvíli do chladu. Jednotlivé kusy líček poprášíme hladkou moukou. Ve větší nádobě rozehřejeme olej a líčka na něm zprudka opečeme. Opečená líčka vyjmeme, dáme stranou a na výpeku osmažíme nakrájenou cibulku. Přihodíme na kostičky pokrájenou anglickou slaninu a restujeme dohněda. Opečená líčka vložíme zpět do nádoby s výpekem a vše zalijeme silným hovězím vývarem. Nádobu s líčky vložíme do rozehřáté trouby cca na 120 -130 stupňů a dáme pomalu péci. Když je maso poloměkké, přidáme celé nebo pokrájené černé olivy a dál vše dusíme doměkka. Měkká líčka vyjmeme a šťávu propasírujeme přes sítko a podle potřeby svaříme. Buď zatáhneme máslem nebo naopak zředíme vývarem, podle potřeby osolíme. Šťávu nalijeme na líčka a prohřejeme. Podáváme s bramborovou kaší nebo se šťouchaným bramborem.
Poznámka k receptu na Hovězí líčka na sušených rajčátkách s česnekem a černých olivách: rebeka: Nadi, černé olivy vyndám stranou před pasírováním a pak je vrátím zpět do šťávy
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí líčka na sušených rajčátkách s česnekem a černých olivách, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 26.12.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1500 g hovězích líček 1 sklenička sušených rajčátek s česnekem / 175 g / 150 g slaniny 2 středně velké cibule 500 ml silného hovězího vývaru čerstvý mletý pepř 1 balíček černých oliv bez nálevu hladká mouka čerstvý tymián olej máslo sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí líčka na sušených rajčátkách s česnekem a černých olivách,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí líčka na sušených rajčátkách s česnekem a černých olivách - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí líčka na sušených rajčátkách s česnekem a černých olivách
|
|