|
Recept na Hovězí líčka na hořčici, celeru a chilli papričkách
Recept na Hovězí líčka na hořčici, celeru a chilli papričkách je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí líčka na hořčici, celeru a chilli papričkách budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 000 g hovězích líček 300 g celeru, 100 g cibule, 200 ml červeného vína , 500 ml silného vývaru, 2 - 3 lžíce rajčatového protlaku, nové koření, bobkový list, tymián, rozmarýn, olej, máslo, sůl, pepř Na naložení : 2 PL ostřejší hořčice, 2 - 3 drcené červené chilli papričky, olej, sůl, pepř, 50 ml červeného vína.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí líčka na hořčici, celeru a chilli papričkách
Recept na Hovězí líčka na hořčici, celeru a chilli papričkách: 1/ Hovězí líčka kuchyňsky upravíme a potřeme směsí z hořčice, trošky oleje, nadrcených chilli papriček, soli, pepře a 50 ml vína. Takto naložená líčka dáme do chladu na 24 hodin. 2/ Ve větší nádobě, která je použitelná i na pečení v troubě si rozehřejeme olej a naložená líčka na něm zprudka z obou stran opečeme. Poté líčka vyjmeme a na výpeku pozvolna orestujeme na kousky pokrájený celer a cibuli. Přidáme rajčatový protlak, koření, opět orestujeme, zalijeme červeným vínem, necháme vyvařit, přidáme silný vývar a opět přivedeme k varu. /Základ je potřeba orestovat na tmavou barvu, přidat se můžou i třeba houby /. 3/ Do této omáčky vložíme zpět opečená líčka a přiklopíme. Nádobu s líčky vložíme do trouby vyhřáté na cca 120 stupňů a pomalu pečeme cca 120 minut až 180 minut. Měkká líčka vyndáme z nádoby a omáčku pěkně propasírujeme. Podle potřeby svaříme a zatáhneme máslem nebo naopak naředíme vývarem. Vznikne nám pěkná kolagenová šťávička. Hovězí líčka mají poměrně krátké vlákno a proto se masíčko na talíři téměř rozsýpá. Podáváme se šťouchaným bramborem / se smetanou a cibulkou/ až druhý den, kdy jsou líčka nejlepší.
Poznámka k receptu na Hovězí líčka na hořčici, celeru a chilli papričkách: Většinou líčka z jedné strany pokrývá silnější vrstva tuku. Ale tuk je však zároveň u líček i nositelem chuti. To, zda tuk ponechat, nebo odstranit, je tedy čistě na Vás a Vašich jazýčcích.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí líčka na hořčici, celeru a chilli papričkách, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 23.10.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1 000 g hovězích líček 300 g celeru, 100 g cibule, 200 ml červeného vína , 500 ml silného vývaru, 2 - 3 lžíce rajčatového protlaku, nové koření, bobkový list, tymián, rozmarýn, olej, máslo, sůl, pepř Na naložení : 2 PL ostřejší hořčice, 2 - 3 drcené červené chilli papričky, olej, sůl, pepř, 50 ml červeného vína
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí líčka na hořčici, celeru a chilli papričkách,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí líčka na hořčici, celeru a chilli papričkách - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí líčka na hořčici, celeru a chilli papričkách
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|