|
Recept na Hovězí líčka dušená v kořenové zelenině s červeným vínem
Recept na Hovězí líčka dušená v kořenové zelenině s červeným vínem je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí líčka dušená v kořenové zelenině s červeným vínem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg hovězích líček (6-8 kusů) 2 mrkve, 2 cibule, ½ celeru, pažitka 2 dcl červeného vína, bobkový list, sůl, pepř, sádlo, 6 kuliček nového koření.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí líčka dušená v kořenové zelenině s červeným vínem
Recept na Hovězí líčka dušená v kořenové zelenině s červeným vínem: Hovězí líčka prudce z obou stran opečeme v hrnci na rozpáleném sádle a podlijeme červeným vínem, přidáme na větší kusy nakrájenou zeleninu, nové koření a bobkový list. Lehce promícháme, osolíme, opepříme a necháme na malém plameni tzv. táhnout pod pokličkou, dokud není maso „luxusně měkoučké“. Je to „kližkovité“ maso takže, ke změknutí bude potřeba minimálně 90 minut – nespěchejte. Maso poté vyjmeme, omáčku scedíme a zredukujeme do příjemné hustoty – nakrájíme do ní na tenká kolečka jednu malou lehce povařenou mrkev a nasekanou pažitku. Podáváme s opečenými kostičkami brambor a trochou silné omáčky.
Poznámka k receptu na Hovězí líčka dušená v kořenové zelenině s červeným vínem: ... jo, jo zase ty lahodné "tvářičky" od hodného řezníka.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí líčka dušená v kořenové zelenině s červeným vínem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 29.12.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1 kg hovězích líček (6-8 kusů) 2 mrkve, 2 cibule, ½ celeru, pažitka 2 dcl červeného vína, bobkový list, sůl, pepř, sádlo, 6 kuliček nového koření
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí líčka dušená v kořenové zelenině s červeným vínem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí líčka dušená v kořenové zelenině s červeným vínem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí líčka dušená v kořenové zelenině s červeným vínem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|