|
Recept na Hovězí kapsa v zeleninové omáčce
Recept na Hovězí kapsa v zeleninové omáčce je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí kapsa v zeleninové omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1,20 kg nízkého roštěnce,nebo plece vcelku na náplň 300 g anglické slaniny 1 menší cibule 2 větší žampiony 1 lžíce vody 1 menší mrkev 3 stonky řapíkatého celeru 1 rohlík 3 lžíce mléka 1 vejce sůl,mletý pepř na omáčku 20 g anglické slaniny 1 lžíce oleje 2 širší plátky celeru 3 řapíky řapíkatého celeru velká hrst namočených sušených hříbků/můžeme nahradit čerstvými žapiony plátek másla.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí kapsa v zeleninové omáčce
Recept na Hovězí kapsa v zeleninové omáčce: Rohlík nakrájíme na kostičky a pokropíme mlékem. Do kastůlku dáme orestovat nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli. Přidáme na tenké plátky nakrájené žampiony, osmahneme, podlijeme lžící vody,5minut podusiíme a necháme vychladnout. Řapíky a mrkev nakrájíme na menší kostičky a promícháme s vychladlou směsí. K namočenému rohlíku přidáme rozšlehané vejce, osolíme a opepříme. Dále přidáme zeleninovou směs a znova pořádně promícháme. Do opláchnutého a osušeného masa nařízneme kapsu, naplníme nádivkou a pořádně zašijeme. Maso lehce osolíme, opepříme a vložíme do hlubšího kastrolu na nadrobno nakrájenou a na oleji orestovanou slaninu. Necháme ze všech stran zatáhnout a přidáme na větší kousky nakrájené oba celery a z vody vymačkané hříbky. Podlijeme 300 ml horké vody a pod polkičkou dusíme na mírném plameni 30minut. Poté dolijeme 200 ml horké vody a dodusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple. Šťávu ponorným mixérem částečně rozmixujeme a podle potřeby doředíme horkou vodou. Přidáme na zjemnění plátek másla a necháme převařit. Z masa odstraníme nit, nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a knedlíkem.
Poznámka k receptu na Hovězí kapsa v zeleninové omáčce: V pondělí jsem vařila“Žampionovo-řapíkatý krém“s výsledkem jsme byli moc spokojeni,tak jsem si zkusila podobně zaexperimentovat i s hlavním chodem a o výsledek se tady s Vámi dělím.Pochutnali jsme si. Já jsem připravovala v papiňáku 40minut.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí kapsa v zeleninové omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 30.04.2013
- Počet porcí: 5-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1,20 kg nízkého roštěnce,nebo plece vcelku na náplň 300 g anglické slaniny 1 menší cibule 2 větší žampiony 1 lžíce vody 1 menší mrkev 3 stonky řapíkatého celeru 1 rohlík 3 lžíce mléka 1 vejce sůl,mletý pepř na omáčku 20 g anglické slaniny 1 lžíce oleje 2 širší plátky celeru 3 řapíky řapíkatého celeru velká hrst namočených sušených hříbků/můžeme nahradit čerstvými žapiony plátek másla
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí kapsa v zeleninové omáčce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí kapsa v zeleninové omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí kapsa v zeleninové omáčce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|