Recept na Hovězí cikánská pečeně ( z pomalého hrnce )
Recept na Hovězí cikánská pečeně ( z pomalého hrnce ) je zařazen v kategorii pomalý hrnec.
K přípravě Hovězí cikánská pečeně ( z pomalého hrnce ) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1kg zadního hovězího masa vcelku 100g slaniny vcelku 1 malý rajčatový protlak 1 sklenka leča ( popřípadě 4 rajčata a 1 paprika ) 1 čerstvá paprika 2 kyselé okurky 1 velká cibule hovězí vývar olej sůl a pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí cikánská pečeně ( z pomalého hrnce )
Recept na Hovězí cikánská pečeně ( z pomalého hrnce ): Nejprve nakrájíme slaninu na hranolky a vložíme ji na půl hodiny do mrazáku ( lépe se nám pak bude maso špikovat ). Do masa tenkým dlouhým nožem prořízneme ve směru vláken otvory, do kterých vsuneme slaninu. Maso ze všech stran osolíme a opepříme. V kameninové nádobě pomalého hrnce na sporáku rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran opečeme dohněda. Vyjmeme a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, popř. zbytek slaniny. Orestujeme, vrátíme zpět maso a přilijeme lečo, rozmíchané s protlakem. Zalijeme cca 200ml vývaru, sundáme ze sporáku a zapneme pomalý hrnec na stupeň II na 4,5 hodiny. Maso můžeme občas obrátit. Když je maso měkké, vyjmeme ho a udržujeme v teple. Šťávu můžeme přepasírovat ( já už jsem dále použila klasický hrnec ). Do šťávy nakrájíme na slabé nudličky okurky a papriku . V případě nutnosti přilijeme trochu vývaru a provaříme. Zahustit můžeme dle zvyklostí. Dochutíme, popř. pokud máme rajčata kyselejší, můžeme malinko přisladit. Maso před podáváním nakrájíme na plátky.
Poznámka k receptu na Hovězí cikánská pečeně ( z pomalého hrnce ): Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí cikánská pečeně ( z pomalého hrnce ), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 1974andrea
- Datum vložení: 26.01.2015
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pomalý hrnec
- Suroviny: 1kg zadního hovězího masa vcelku 100g slaniny vcelku 1 malý rajčatový protlak 1 sklenka leča ( popřípadě 4 rajčata a 1 paprika ) 1 čerstvá paprika 2 kyselé okurky 1 velká cibule hovězí vývar olej sůl a pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí cikánská pečeně ( z pomalého hrnce ),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí cikánská pečeně ( z pomalého hrnce ) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí cikánská pečeně ( z pomalého hrnce )
|
|