RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Housenka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Housenka, recepty Housenka, Housenka


Recept na Housenka

Recept na Housenka je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Housenka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Roláda: 6vejce 220g krystalového cukru 150g polohrubé mouky 1vanilkový cukr trochu citronové kůry Máslovopudinkový krém: 1 koska másla 2 vanilkové pudinky 450ml mléka moučkový cukr dle chuti(cca 150g) červené a zelené potravinářské barvivo Další: piškoty čokoláda na vaření lentilky, černý pendrek, jahůdkové bonbóny(maliny) jahodový džem.

Housenka
Zvětšit obrázek

Recept na Housenka

Recept na Housenka:
Roláda: Žloutky třeme s cukrem do pěny, pak přidáme postupně mouku, vanilku a nastrouhanou kůru z citronu, na konec tuhý sníh z bílků. Podle toho jak chci mít velkou hlavu u housenky, tak jsem zvolila malý plecháček(průměr cca 9cm), vyložila jsem ho pečícím papírem a malou čast těsta do něho vylila a upekla. Po vychladnutí opracuji nožem či nůžkami do tvru koule a poliji čokoládou na vaření, připevním oči, tykadla z pendreku... Zbylé těsto rozetřu na plech na pečící papír a peču při 200° cca 5-10minut. Po upečení jsem po kratší délce odřízla plát o šířce asi 15cm. Tento pruh slouží jako podložka pod housenku. Zbytek stočím do tvru rolády a nechám vychladnout. Připravím si krém.Uvařím klasický pudink-mléko s pudinkovým práškem.Vychladím hotový pudink. Vyšlehám máslo s cukrem a zašlehávám postupně vždy trochu úplně vychladlého pudinku, je dobré i samotný pudink po vychladnutí znovu rozšlehat a pak teprve přidávat do másla. Se lžičkou vody rozpustím zelené barvivo, stejně tak i červené barvivo. Do 3/4 krému přidám červený"roztok", do zbylé 1/4 dám zelený"roztok" a vše pořádně rozšlehám. Barevný roztok přidávám podle požadované sytosti barvy. Vychladlou roládu rozvinu, natřu džemem a potřu červeným krémem a znovu zaroluji.Roládu umístím na pás potřený zeleným krémem. Roládu potřu na povrchu celou červeným krémem a udělám proužky rozpuštěnou čokoládovou polevou. Přidám hlavu a nožky-půlky piškot namočených v čokoládě. Snad jsem na nic nezapoměla!

Poznámka k receptu na Housenka:
Maliny jsou přichyceny na konci tykadel pomocí špendlíčků. Ozdobit můžete jakkoli-fantazie nemá mezí!

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Housenka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: zdenulam
  • Datum vložení: 16.03.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: Roláda: 6vejce 220g krystalového cukru 150g polohrubé mouky 1vanilkový cukr trochu citronové kůry Máslovopudinkový krém: 1 koska másla 2 vanilkové pudinky 450ml mléka moučkový cukr dle chuti(cca 150g) červené a zelené potravinářské barvivo Další: piškoty čokoláda na vaření lentilky, černý pendrek, jahůdkové bonbóny(maliny) jahodový džem
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na housenka, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Housenka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Housenka

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist