|
Recept na Housenka
Recept na Housenka je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Housenka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Roláda: 6vejce 220g krystalového cukru 150g polohrubé mouky 1vanilkový cukr trochu citronové kůry Máslovopudinkový krém: 1 koska másla 2 vanilkové pudinky 450ml mléka moučkový cukr dle chuti(cca 150g) červené a zelené potravinářské barvivo Další: piškoty čokoláda na vaření lentilky, černý pendrek, jahůdkové bonbóny(maliny) jahodový džem.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Housenka
Recept na Housenka: Roláda: Žloutky třeme s cukrem do pěny, pak přidáme postupně mouku, vanilku a nastrouhanou kůru z citronu, na konec tuhý sníh z bílků. Podle toho jak chci mít velkou hlavu u housenky, tak jsem zvolila malý plecháček(průměr cca 9cm), vyložila jsem ho pečícím papírem a malou čast těsta do něho vylila a upekla. Po vychladnutí opracuji nožem či nůžkami do tvru koule a poliji čokoládou na vaření, připevním oči, tykadla z pendreku... Zbylé těsto rozetřu na plech na pečící papír a peču při 200° cca 5-10minut. Po upečení jsem po kratší délce odřízla plát o šířce asi 15cm. Tento pruh slouží jako podložka pod housenku. Zbytek stočím do tvru rolády a nechám vychladnout. Připravím si krém.Uvařím klasický pudink-mléko s pudinkovým práškem.Vychladím hotový pudink. Vyšlehám máslo s cukrem a zašlehávám postupně vždy trochu úplně vychladlého pudinku, je dobré i samotný pudink po vychladnutí znovu rozšlehat a pak teprve přidávat do másla. Se lžičkou vody rozpustím zelené barvivo, stejně tak i červené barvivo. Do 3/4 krému přidám červený"roztok", do zbylé 1/4 dám zelený"roztok" a vše pořádně rozšlehám. Barevný roztok přidávám podle požadované sytosti barvy. Vychladlou roládu rozvinu, natřu džemem a potřu červeným krémem a znovu zaroluji.Roládu umístím na pás potřený zeleným krémem. Roládu potřu na povrchu celou červeným krémem a udělám proužky rozpuštěnou čokoládovou polevou. Přidám hlavu a nožky-půlky piškot namočených v čokoládě. Snad jsem na nic nezapoměla!
Poznámka k receptu na Housenka: Maliny jsou přichyceny na konci tykadel pomocí špendlíčků. Ozdobit můžete jakkoli-fantazie nemá mezí!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Housenka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zdenulam
- Datum vložení: 16.03.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: Roláda: 6vejce 220g krystalového cukru 150g polohrubé mouky 1vanilkový cukr trochu citronové kůry Máslovopudinkový krém: 1 koska másla 2 vanilkové pudinky 450ml mléka moučkový cukr dle chuti(cca 150g) červené a zelené potravinářské barvivo Další: piškoty čokoláda na vaření lentilky, černý pendrek, jahůdkové bonbóny(maliny) jahodový džem
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na housenka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Housenka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Housenka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|