RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Hot Pot (Zapečené brambory)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Hot Pot (Zapečené brambory), recepty Hot Pot (Zapečené brambory), Hot, Pot, (Zapečené, brambory)


Recept na Hot Pot (Zapečené brambory)

Recept na Hot Pot (Zapečené brambory) je zařazen v kategorii bramborová jídla. K přípravě Hot Pot (Zapečené brambory) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500 g vykostěné vepřové plece nakrájené na kostičky, 2-3 lžíce hladké mouky, sůl, 1 lžička drceného tymiánu, 1 lžička mletého koriandru, čerstvě mletý černý pepř, 1 plechovka fazolí s kukuřicí, hovězí vývar, 500 g brambor nakrájených na kolečka, 2 cibule, plátky, 2-3 mrkve nakrájené na kolečka, 2 lžíce sádla.

Hot Pot (Zapečené brambory)
Zvětšit obrázek

Recept na Hot Pot (Zapečené brambory)

Recept na Hot Pot (Zapečené brambory):
Brambory oloupané a nakrájené na kolečka s mrkví uvaříme krátce ve slané vodě. Do polotvrda. Kostky masa osolíme a opepříme, zaprášíme moukou a zprudka opečeme v pánvi na sádle. Přidáme tymián a koriandr. Do pekáčku naklademe polovinu povařených brambor s mrkví, polovinu na kolečka nakrájené cibule, fazole s kukuřicí zbavené nálevu. Následuje maso, zbytek cibule a navrch dáme opět brambory s mrkví. Zalijeme vývarem a pečeme v troubě, dokud nejsou brambory i maso měkké a na povrchu se vytvoří zlatavá krusta.

Poznámka k receptu na Hot Pot (Zapečené brambory):
Tento recept je původem z Nizozemska, ale o jeho autorství se již několik století přou Nizozemci s Holanďany. Rozdíl mezi holandskou a nizozemskou verzí je ten, že zatímco Nizozemci do brambor přidávají tymián, Holanďané přidávají marjánku (konopí). Díky tomu si jejich verze získala větší oblibu. I když vztahy mezi těmito dvěma národy byly napjaté, konflikt vyvrcholil v okamžiku, kdy do diskuse o autorství receptu vstoupili Britové. Ti se o stejný recept (Hot potatoes) dlouhá léta přeli s Angličany, Skoty a Iry. V letech 1652 až 1654 byla vedena první ze série tří britsko-holandských válek. Válka byla vedena výhradně na moři a jako taková byla první doloženou válkou svého druhu v dějinách. Hlavní příčinou války byly právě zmíněné recepty. Britové tehdy vyhráli a na čas bylo rozhodnuto. Ale v dalších válkách o kulinářské dědictví už vyhrávali Holanďané. A ti už si přivlastnili autorství receptu navěky.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hot Pot (Zapečené brambory), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: evosheek (Ivo)
  • Datum vložení: 23.04.2013
  • Počet porcí: 4 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bramborová jídla
  • Suroviny: 500 g vykostěné vepřové plece nakrájené na kostičky, 2-3 lžíce hladké mouky, sůl, 1 lžička drceného tymiánu, 1 lžička mletého koriandru, čerstvě mletý černý pepř, 1 plechovka fazolí s kukuřicí, hovězí vývar, 500 g brambor nakrájených na kolečka, 2 cibule, plátky, 2-3 mrkve nakrájené na kolečka, 2 lžíce sádla
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hot pot (zapečené brambory), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hot Pot (Zapečené brambory) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hot Pot (Zapečené brambory)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist