|
Recept na Holubce - plněné zelné listy
Recept na Holubce - plněné zelné listy je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Holubce - plněné zelné listy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 hlávka zelí 1kg mletého masa 200g nevařené rýže 1 velký kečup 1 velká cibule pepř,sůl (směs z masa a rýže si ochuťte kořením nebo česnekem podle své chuti,jak co máte rádi).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Holubce - plněné zelné listy
Recept na Holubce - plněné zelné listy: Celou hlávku zelí vložíme do hrnce, tak, aby byla ponořená v osolené vodě. Vaříme do poloměka. Potom vychladlou hlávku rozebereme na jednotlivé listy. Seřízneme košťály. Propláchneme ve vodě syrovou rýži, kterou vložíme do mísy. Pak přidáme maso, sůl, pepř, pokrájenou cibuli a (ostatní koření, které uznáme za vhodné, ale nemusí být). Směs propracujem. Do každého listu z hlávky dáme 1 lžíci až 2 lžíce směsi. zabalíme do balíčků. Na dno hrnce vložíme napařovák,na ten pokládáme balíčky s přehybem dolů.Balíčky klademe na sebe. Na balíčky nalejeme polovinu lahve kečupu a dolejem vodou.Vaříme pozvolna 1 hodinu. Balíčky vyjmem z vody a podáváme s kečupem a kysanou smetanou. 2.možnost Balíčky vyskládáme vedle sebe do pekáčku a zalijem rajskou omáčkou.Pečeme v troubě přiklopené asi 1hodinu.Potom zjemníme kysanou smetanou. 3.možnost Balíčky vyskládáme do sádlem vymaštěného pekáčku.Podlademe kysaným zelím, které ochutíme cukrem a solí.Přidáme angl.slaninu a podlijeme vodou.Zapékáme přiklopené hodinu a poté dopečem aby balíčky měli zlatavou kůrčičku.
Poznámka k receptu na Holubce - plněné zelné listy: Ukrajinskou kuchyni vařím často Šašliky dělám vepřové maso (krkovička) naloží se do vína bílého s majonézou a cibuli. Nechat 24hod.pak se napíchá maso na jehle a nad ohnem udělá. Někdo děla že místo vína dává ocet. Je pak kyselejší a křehčí]
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Holubce - plněné zelné listy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aanet3
- Datum vložení: 05.11.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 1 hlávka zelí 1kg mletého masa 200g nevařené rýže 1 velký kečup 1 velká cibule pepř,sůl (směs z masa a rýže si ochuťte kořením nebo česnekem podle své chuti,jak co máte rádi)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na holubce - plněné zelné listy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Holubce - plněné zelné listy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Holubce - plněné zelné listy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|