|
Recept na Hejk s přelivem z cibule, česneku a tymiánu
Recept na Hejk s přelivem z cibule, česneku a tymiánu je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Hejk s přelivem z cibule, česneku a tymiánu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1/2 kg hejka (mořská štika) 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce másla sůl, pepř, drcený kmín, citronová šťáva 1/2 cibule 5 stroužků česneku 1 lžička hladké mouky bílé víno a voda (dohromady asi deci) sůl čerstvý tymián - asi 5 stonků lžíce másla.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hejk s přelivem z cibule, česneku a tymiánu
Recept na Hejk s přelivem z cibule, česneku a tymiánu: Rybu nafiletujeme (nebo použijeme hotové filety), osolíme, opepříme, okmínujeme a zakápneme citronovou šťávou. Necháme hodinku odležet (víc není nutné). Na pánvi rozehřejeme olej a rozpustíme máslo. Z obou stran rybu opečeme dozlatova, přendáme do zapékací či jiné tepluodolné nádoby a necháme na teple (např. v troubě na nejmenší výkon). Ve výpeku osmažíme cibuli na půlkolečka do mírně zlatava, přidáme na plátky nakrájený česnek. Přidáme lžičku hladké mouky, orestujeme, zalijeme vodou a vínem. Přidáme lístečky tymiánu, chvilku necháme povařit, aby se mírně zredukovalo. Podle chuti dosolíme. Pak přihodíme lžíci chladného másla, necháme rozpustit, promícháme, vypneme sporák - máslo vše krásné zahustí, Podáváme s bramborovou kaší.
Poznámka k receptu na Hejk s přelivem z cibule, česneku a tymiánu: Netradiční, zajímavý přeliv.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hejk s přelivem z cibule, česneku a tymiánu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: sunny.sofi
- Datum vložení: 05.09.2013
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 1/2 kg hejka (mořská štika) 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce másla sůl, pepř, drcený kmín, citronová šťáva 1/2 cibule 5 stroužků česneku 1 lžička hladké mouky bílé víno a voda (dohromady asi deci) sůl čerstvý tymián - asi 5 stonků lžíce másla
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hejk s přelivem z cibule, česneku a tymiánu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hejk s přelivem z cibule, česneku a tymiánu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hejk s přelivem z cibule, česneku a tymiánu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|