|
Recept na Hanácké závinky
Recept na Hanácké závinky je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hanácké závinky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g zadního hovězího masa, sůl, mletý pepř, 60 g šunky, 60 g uzené prorostlé slaniny, 2 stroužky česneku, zelená petrželka, 1 vejce, 1 rohlík, 1 lžíce hrozinek, 1 lžíce hrášku (může být mražený) 2 lžíce oleje, 1 cibule, 1/4 malého celeru, 1/2 mrkve, 2 dl zakysané smetany, 1 hřebíček, 2,5 dl vývaru..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hanácké závinky
Recept na Hanácké závinky: Vlhkou utěrkou důkladně otřené maso nakrájíme na porce, naklepeme a opepříme. Polovinu šunky, uzenou slaninu a česnek jemně posekáme. Přidáme sekanou petrželku, syrové vejce, pokrájené rohlíky v mléce namočené a důkladně vymačkané, umyté a okapané hrozinky, hrášek a dobře promícháme. Směs rovnoměrně rozetřeme na připravené maso, zabalíme závinky a ovážeme lýkem. Na oleji zpěníme posekanou cibuli, závinky opečeme ze všech stran osolíme a přeložíme na teplý talíř. Do výpeku dáme zbytek pokrájené šunky, očištěnou a na hrubo postrouhanou zeleninu a podusíme asi tři minuty. Opečené závinky vložíme zpět do kastrolu, podlijeme ještě vývarem, přidáme hřebíček a dusíme na mírném ohni do měkka. Podléváme podle potřeby. Nakonec zahustíme zakysanou smetanou s trochou hladké mouky. Podáváme nejčastěji s těstovinami nebo s rýží.
Poznámka k receptu na Hanácké závinky: hezké závitníky hřebíček noo, proč ne to bude dobrota jako hrom
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hanácké závinky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: honzam
- Datum vložení: 18.09.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 600 g zadního hovězího masa, sůl, mletý pepř, 60 g šunky, 60 g uzené prorostlé slaniny, 2 stroužky česneku, zelená petrželka, 1 vejce, 1 rohlík, 1 lžíce hrozinek, 1 lžíce hrášku (může být mražený) 2 lžíce oleje, 1 cibule, 1/4 malého celeru, 1/2 mrkve, 2 dl zakysané smetany, 1 hřebíček, 2,5 dl vývaru.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hanácké závinky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hanácké závinky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hanácké závinky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|