|
Recept na Grilovaný a posléze marinovaný lilek
Recept na Grilovaný a posléze marinovaný lilek je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Grilovaný a posléze marinovaný lilek budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 lilek 1 červená chilli paprička 2 bobkové listy (nejlépe čerstvé, ale i sušené) pár snítek čerstvého nebo zamraženého oregana (raději ne sušené, je příliš aromatické) 1 lžíce crema di balsamico + 2 lžíce k podávání 200 ml olivového oleje extra virgin 50 ml bílého vinného octa mořská sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Grilovaný a posléze marinovaný lilek
Recept na Grilovaný a posléze marinovaný lilek: Lilek nakrájíme podélně na podlouhlé plátky o šířce asi 1 cm. Položíme na mřížku, zasypeme namletou mořskou solí a necháme "vypotit" asi půl hodiny z každé strany. Takto připravený lilek otřeme papírovou utěrkou a dvěma prsty zlehounka potřeme crema di balsamico. Do hmoždíře vložíme chilli papričku (čerstvou i sušenou), kterou jsme zbavili stopky a jadérek, bobkový list, lžičku hrubozrnné mořské soli, oregano a vše utřeme dohladka. V grilovací pánvi rozehřeme trochu oleje a opečeme na něm osušené plátky lilku. Ještě horké je naložíme do olejové marinády, kterou připravíme smícháním rozetřeného obsahu hmoždíře, 200 ml panenského olivového oleje, 50 m l octa. Uložíme do sklenice s uzavíratelným uzávěrem a popěti dnech marinování můžeme podávat, například s teplým, nasucho opečeným toustem.
Poznámka k receptu na Grilovaný a posléze marinovaný lilek: Krásné obojí, fotka i recept+
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Grilovaný a posléze marinovaný lilek, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 17.02.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 1 lilek 1 červená chilli paprička 2 bobkové listy (nejlépe čerstvé, ale i sušené) pár snítek čerstvého nebo zamraženého oregana (raději ne sušené, je příliš aromatické) 1 lžíce crema di balsamico + 2 lžíce k podávání 200 ml olivového oleje extra virgin 50 ml bílého vinného octa mořská sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na grilovaný a posléze marinovaný lilek,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Grilovaný a posléze marinovaný lilek - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Grilovaný a posléze marinovaný lilek
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|