|
Recept na Grilovaní líni
Recept na Grilovaní líni je zařazen v kategorii grilování.
K přípravě Grilovaní líni budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 celé očištěné líny, asi tak 700 gramové, 4 stroužky česneku, nakrájeného na plátky, 1 nakrájená chilli paprička, zbavená semínek, špetka hrubé soli, špetka mletého pepře, šťáva ze dvou limetek, trochu nakrájené pažitky nebo jarní cibulky, 2 šalotky nakrájené na kolečka, trochu nakrájené hladko listé petrželky, 40 ml olivového oleje, 4 snítky čerstvého tymiánu, 4 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 1 limetka, nakrájená na dílky..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Grilovaní líni
Recept na Grilovaní líni: Opláchněte ryby zevnitř i zvenčí pod proudem vody a osušte je papírovou utěrkou. Očistěte je a poté do jejich boků udělejte nožem příčné zářezy. Ryby naskládejte v jedné vrstvě do pekáčku. Teď se věnujte marinádě. Do misky dejte česnek, chilli papričku, sůl, i pepř a pak vše oblou stranou lžíce rozmačkejte na pastu. Přidejte ještě limetkovou šťávu a třete, dokud se sůl nerozpustí. Vmíchejte pažitku, šalotku, cibuli, petrželku a olej. Trochu pasty dejte do každé ryby a také ji vetřete do zářezů na bocích. Do dutiny vložte i snítku čerstvého tymiánu, jeden bobkový list a kuličku nového koření. Zbylou marinádou potřeme kůži ryb, zakryjeme je fólijí nebo alobalem a na hodinku je uložte do ledni. Během této doby je párkrát obraťte. Připravte gril na přímé grilování. Rozpalte ho na vysokou teplotu. Okartáčujte rošt a naolejujte ho. Rozmístěte ryby na rošt a poté je opékejte 6 - 10 minut na každé straně, dokud nebudou propečené. Horké ryby podávejte ozdobené dílky limetky.
Poznámka k receptu na Grilovaní líni: Tento recept jsem zkoušela z knížky ŠÉF NA GRILU. DOPORUČUJI VŠEM, CO MAJÍ RÁDI GRILOVANÉ DOBROTY.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Grilovaní líni, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: kucerova45
- Datum vložení: 02.11.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Grilování
- Suroviny: 4 celé očištěné líny, asi tak 700 gramové, 4 stroužky česneku, nakrájeného na plátky, 1 nakrájená chilli paprička, zbavená semínek, špetka hrubé soli, špetka mletého pepře, šťáva ze dvou limetek, trochu nakrájené pažitky nebo jarní cibulky, 2 šalotky nakrájené na kolečka, trochu nakrájené hladko listé petrželky, 40 ml olivového oleje, 4 snítky čerstvého tymiánu, 4 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 1 limetka, nakrájená na dílky.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na grilovaní líni,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Grilovaní líni - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Grilovaní líni
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|