|
Recept na Grilovaná skládanka s červenou čočkou
Recept na Grilovaná skládanka s červenou čočkou je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Grilovaná skládanka s červenou čočkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200 g vařené červené čočky polovina červené papriky 2 stonky řapíkatého celeru 2 lžíce pórku nakrájeného na proužky ½ lilku 2 stroužky česneku 2 lžíce balzamikového octa, 1 lžíce třtinového cukru, sůl, pepř olivový olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Grilovaná skládanka s červenou čočkou
Recept na Grilovaná skládanka s červenou čočkou: Lilek nakrájíme na centimetrová kolečka, z obou stran osolíme a necháme asi hodinu vypotit. Pak je opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme papírovou utěrkou. Na olivovém oleji opékáme dočervena spolu s paprikou nakrájenou na menší kousky. Zeleninu přendáme na talířek a potřeme mašlovačkou olivovým olejem, do kterého jsme přidali jeden rozmačkaný stroužek česneku. Na stejné pánvi pak opečeme na trošce oleje pórek, přidáme k němu uvařenou červenou čočku, stroužek česneku (nebo podle chuti i víc), osolíme a opepříme. Řapíkatý celer nakrájíme na kostičky a na jiné pánvi, na lžičce olivového oleje, krátce restujeme. Pak přidáme balzamiko, cukr a restujeme, dokud se tekutina neodpaří a celer není pokrytý lesklou „glazurou“. Misku si vypláchneme studenou vodou a na její dno položíme kousek papriky, pak plátky lilku, vrstvu čočkovo-pórkové směsi, opět papriku, lilek a končíme čočkou. Vyklopíme na talířek, lehce zakápneme olivovým olejem, okolo rozložíme řapíkatý celer a ihned podáváme.
Poznámka k receptu na Grilovaná skládanka s červenou čočkou: Doporučuji: zkuste si „svůj kopeček“ posypat balkánským sýrem. Místo čočky můžeme použít kuskus, rýži atd. A jak to celé vzniklo? Zbyla nějaká zeleninka z víkendové grilovačky a takhle to dopadlo :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Grilovaná skládanka s červenou čočkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: danielle72 (Daniela)
- Datum vložení: 03.07.2013
- Počet porcí: 1
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 200 g vařené červené čočky polovina červené papriky 2 stonky řapíkatého celeru 2 lžíce pórku nakrájeného na proužky ½ lilku 2 stroužky česneku 2 lžíce balzamikového octa, 1 lžíce třtinového cukru, sůl, pepř olivový olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na grilovaná skládanka s červenou čočkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Grilovaná skládanka s červenou čočkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Grilovaná skládanka s červenou čočkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|