|
Recept na Gratinovaný květák se zelím a zapečený s nivou v mikrovlnce
Recept na Gratinovaný květák se zelím a zapečený s nivou v mikrovlnce je zařazen v kategorii mikrovlnná trouba.
K přípravě Gratinovaný květák se zelím a zapečený s nivou v mikrovlnce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 menší květák asi tak čtvrtka hlávky nového zelí muškátový květ, sůl, pepř, jinak koření dle chuti asi 100 ml mléka a 1 vejce plátky nivy na pokrytí zapékací nádoby (lze vyměnit za jiný sýr).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Gratinovaný květák se zelím a zapečený s nivou v mikrovlnce
Recept na Gratinovaný květák se zelím a zapečený s nivou v mikrovlnce: Květák a zelí uvaříme, jak jsme zvyklí, ale spíš míň než do měkka, nebo na skus, mělo by to být tvrdší. Já ke květáku přidávám květ, sůl, pepř, zelí jsem jen osolila (se solí opatrně, počítala jsem už s Nivou, která je slaná dost) Rozložíme na vhodnou nádobu do mikrovlnky (já dala na Crisp talíř), neměla by to být vysoká vrstva. Pokropíme rozmíchaným vejcem s mlékem a zapneme funkci gratinování (zapékání) a vlníme 7 minut. Poklademe směs Nivou či jiným sýrem, přepneme na 500 W a vlníme dalších cca 15min. Přepneme na gril a necháme zhnědnout povrch – asi 10 minutek. Musíme se řídit dle své mikrovlnky, určitě to půjde i v mikrovlnce bez těchto funkcí či v normální troubě. Jen začneme radši na nižším čase a hlídáme. A je dobré si zkušenosti s časem psát, pak už se orientujeme ;-) Původně to bylo o tom, jak zlikvidovat zbylý vařený květák a zelí (měli jsme s kotletkami), ale výsledná chuť nás tak překvapila, že zařazuju na trvalé použití ;-)
Poznámka k receptu na Gratinovaný květák se zelím a zapečený s nivou v mikrovlnce: Všimněte si prosím, v čem jsem míchala vajíčko s mlékem;-), správně v topáckémm hrníčku z Kroměříže
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Gratinovaný květák se zelím a zapečený s nivou v mikrovlnce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 28.08.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mikrovlnná trouba
- Suroviny: 1 menší květák asi tak čtvrtka hlávky nového zelí muškátový květ, sůl, pepř, jinak koření dle chuti asi 100 ml mléka a 1 vejce plátky nivy na pokrytí zapékací nádoby (lze vyměnit za jiný sýr)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na gratinovaný květák se zelím a zapečený s nivou v mikrovlnce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Gratinovaný květák se zelím a zapečený s nivou v mikrovlnce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Gratinovaný květák se zelím a zapečený s nivou v mikrovlnce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|