RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Golubky od Máši

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Golubky od Máši, recepty Golubky od Máši, Golubky, od, Máši


Recept na Golubky od Máši

Recept na Golubky od Máši je zařazen v kategorii mleté maso. K přípravě Golubky od Máši budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 větší hlávka zelí 500g mletého masa (mix hovězí a vepřové 50/50) 1 větší mrkev 2 cibule 1 malá plechovka rajského protlaku 1 vejce 120g rýže hrst strouhanky 750 ml hovězího vývaru ( když není - 1 a půl bujónové kostky) olej sůl, pepř, mletá sladká paprika.

Golubky od Máši
Zvětšit obrázek

Recept na Golubky od Máši

Recept na Golubky od Máši:
Hlávce zelí vyřízneme košťál, celou hlávku dáme do hrnce s vodou, přivedeme k varu a vaříme cca 15 minut. Vyjmeme a opatrně sloupáváme jednotlivé listy, pokud se hlávka neprovařila celá, klidně po oloupání půlky ještě dovaříme. U jednotlivých listů vyřízneme zbylou košťálovou část a list rozpůlíme (pokud chceme menší golubky), nebo trošku košťál rozklepeme paličkou a listy nepůlíme, pokud chceme větší závitky. Rýži propláchneme, vysypeme do hrnce, přidáme vodu a trošku soli a povaříme než rýže změkne. Nakrájíme cibuli na menší kostičky, ¾ mrkve nastrouháme na jemno, na oleji osmažíme do růžova, přidáme mleté maso, rozdrobíme na kousky a osmažíme. Osolíme, opepříme, přidáme ¾ konzervy rajského protlaku, zamícháme a přidáme sladkou papriku. Maso a rýži smícháme v míse, přidáme vejce a pokud je směs moc řidká, přidáme i strouhanku. Připravenou směsí plníme zelné listy. Na malé golubky stačí do jednoho listu cca 1 vrchovatá polévková lžíce masa. Balíme jako psaníčka, směs dáme do středu, ohneme boky přes směs a kraje přehneme. Závitky skládáme na těsno do zapékací mísy, klidně můžou být 2 vrstvy na sobě. Druhou cibuli nakrájenou na kostičky se zbytkem na jemno nastrouhané mrkve osmažíme na oleji do růžova, přidáme zbytek rajského protlaku, přilejeme vývar, pokud není vývar, přilejeme vodu a přidáme 1 a půl bujon kostky, provaříme a nalejeme na navrstvené golubky. Přikrejeme mísu pokličkou (popřípadě pořádně utěsníme alobalem) a pečeme na cca 190 až 200 stupňů cca 45 minut. Po určené době můžeme jeden závitek ochutnat, jestli je zelný list měkký a maso je propečené. Podáváme s chlebem a kysanou smetanou, ale klidně i bez ní, hodí se i brambory

Poznámka k receptu na Golubky od Máši:
Receptů na golubky je tu sice taky dost, ale trochu se liší v ingrediencích a tyhle mám opravdu vyzkoušené, v práci jsem ochutnala spoustu variant golubků, ale tyhle byly bezkonkurenční :) Tímto děkuju Máše za recept :) Jinak recept je opět pravý "moldavský" :)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Golubky od Máši, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Mirusha
  • Datum vložení: 25.01.2011
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Mleté maso
  • Suroviny: 1 větší hlávka zelí 500g mletého masa (mix hovězí a vepřové 50/50) 1 větší mrkev 2 cibule 1 malá plechovka rajského protlaku 1 vejce 120g rýže hrst strouhanky 750 ml hovězího vývaru ( když není - 1 a půl bujónové kostky) olej sůl, pepř, mletá sladká paprika
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na golubky od máši, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Golubky od Máši - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Golubky od Máši

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist