|
Recept na Gemerské koule
Recept na Gemerské koule je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Gemerské koule budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg zemiakov, asi 6 rohlíkov, na malé kúsky nakrájaná klobáska nebo zbytky údeného mäsa, 150 g mletých škvarkov, 1 vajce, soľ, cesnak, mletá paprika, čierne korenie, majoránka, 100 g slaniny, 1 cibuľa.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Gemerské koule
Recept na Gemerské koule: Zemiaky nastrúhame na jemno (ako na bramboráky), pridáme na kocky nakrájané rohlíky, údeninu, sekané škvarky, vajce a ochutíme prelisovaným cesnakom (nešetriť), soľou, paprikou, korením a majoránkou. Dobre premiešame a necháme chvíľu odstáť. Pokiaľ je cesto riedke, pridáme ešte rohlíky. Z cesta vlhkými rukami robíme gule s priemerom asi 4 cm, varíme ich v osolenej vode na slabšom plameni 5-10 min. Potom ich vyberieme, uložíme na tanier a polejeme - na kocky nakrájame slaninu, pridáme masť alebo olej a osmažíme s nakrájanou cibuľou. Podávame s ohriatou kyslou kapustou.
Poznámka k receptu na Gemerské koule: Z vody, v ktorej sa varili gule, urobíme polievku, pretože sa do nej vyvaria čiastočky zemiakov, rohlíkov alebo i údeniny. Dochutíme kmínom, cesnakom, petržlenovou vňaťou, na tuku osmaženou cibuľou. Môžeme pridať nastrúhanú zeleninu a rozšľahané vajíčko alebo povaríme v nej na kocky narezané zemiaky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Gemerské koule, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 18.12.2008
- Počet porcí: 24 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: 1 kg zemiakov, asi 6 rohlíkov, na malé kúsky nakrájaná klobáska nebo zbytky údeného mäsa, 150 g mletých škvarkov, 1 vajce, soľ, cesnak, mletá paprika, čierne korenie, majoránka, 100 g slaniny, 1 cibuľa
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na gemerské koule,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Gemerské koule - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Gemerské koule
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|