Recept na Francouzské kuře na smetaně a bílém víně
Recept na Francouzské kuře na smetaně a bílém víně je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Francouzské kuře na smetaně a bílém víně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 kuřecí prsní řízky 100 g anglické slaniny (tenké plátky) 8 šalotek 3 lžíce másla hrst čerstvých nebo mražených hříbků, nakrájených na plátky 100 ml bílého vína 2 stroužky česneku 300 ml vývaru 70 ml smetany ke šlehání 2 lžíce hladké mouky 1 bobkový list 2-3 čerstvé nebo v oleji naložené větvičky tymiánu pepř sůl petrželová nať.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Francouzské kuře na smetaně a bílém víně
Recept na Francouzské kuře na smetaně a bílém víně: Kuřecí prsa nakrájíme na menší kusy (3-4 z jednoho řízku). Osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem a necháme odležet. V pánvi rozpálíme máslo a maso na něm dozlatova opečeme. Kousky masa vyndáme, na pánev rozložíme plátky slaniny a opečeme ji dokřupava. Poté přisypeme půlky oloupaných šalotek, restujeme dozlatova a přidáme hříbky. Když se vypaří přebytečná tekutina, přilijeme víno a necháme ho zcela odpařit. Poté obsah pánve zasypeme moukou, promícháme a prosmahneme a následně zalijeme teplým vývarem a mícháme. Snížíme teplotu a do omáčky vrátíme maso a přidáme bobkový list a tymián. Prováříme 20 minut, občas promícháme a upravujeme hustotu omáčky. Nakonec vydatně zasypeme petrželovou natí a povolíme smetanou ke šlehání.
Poznámka k receptu na Francouzské kuře na smetaně a bílém víně: Pavel Mencl: Moc děkuji za komentář, podložený výběrem a vyzkoušením receptu - takových si všichni velmi ceníme.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Francouzské kuře na smetaně a bílém víně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 16.11.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 4 kuřecí prsní řízky 100 g anglické slaniny (tenké plátky) 8 šalotek 3 lžíce másla hrst čerstvých nebo mražených hříbků, nakrájených na plátky 100 ml bílého vína 2 stroužky česneku 300 ml vývaru 70 ml smetany ke šlehání 2 lžíce hladké mouky 1 bobkový list 2-3 čerstvé nebo v oleji naložené větvičky tymiánu pepř sůl petrželová nať
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na francouzské kuře na smetaně a bílém víně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Francouzské kuře na smetaně a bílém víně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Francouzské kuře na smetaně a bílém víně
|
|