|
Recept na Francouzské brambory v sýrovém bešamelu
Recept na Francouzské brambory v sýrovém bešamelu je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Francouzské brambory v sýrovém bešamelu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 kg brambor, 1-2 cibule, 3 párky, brokolice nebo květák, sůl, pepř, sladká paprika, 30g másla, 30 g hladké mouky, 50 dl mléka, 200 g nastrouhaného sýra, muškátový oříšek.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Francouzské brambory v sýrovém bešamelu
Recept na Francouzské brambory v sýrovém bešamelu: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Také cibuli a párek nakrájíme najemno. Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme máslem a dno poklademe vrstvou brambor. Přidáme vrstvu cibule, párku a uvařenou brokolici nebo květák (rozdělené na růžičky). Vrstvu osolíme, opepříme a posypeme sladkou paprikou (kdo rád ostré může posypat ostrou paprikou). Dále pokračujeme vrstvou brambor a dalších surovin dokud všechny nespotřebujeme. Během skládání vždy okořeníme. Bešamel V kastrolu rozpustíme máslo, přisypeme mouku a necháme ji zpěnit. Po částech přilijeme mléko a za stálého míchání uvaříme hladký krém, do kterého na závěr vmícháme nastrouhaný sýr. Takto připravený bešamel osolíme a ochutíme špetkou muškátového oříšku. Připravené brambory zalijeme bešamelem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 25 min.
Poznámka k receptu na Francouzské brambory v sýrovém bešamelu: Dneska jsme měli k obědu a tyto brambory jsou vynikající, suroviny jsem trochu obměnila.S bešamelem je už budu dělat pořád.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Francouzské brambory v sýrovém bešamelu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 88paja
- Datum vložení: 26.04.2011
- Počet porcí: 88paja (Pavlína)
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: 2 kg brambor, 1-2 cibule, 3 párky, brokolice nebo květák, sůl, pepř, sladká paprika, 30g másla, 30 g hladké mouky, 50 dl mléka, 200 g nastrouhaného sýra, muškátový oříšek
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na francouzské brambory v sýrovém bešamelu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Francouzské brambory v sýrovém bešamelu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Francouzské brambory v sýrovém bešamelu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|