|
Recept na Francouzská krémová česnečka se sněhovými noky
Recept na Francouzská krémová česnečka se sněhovými noky je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Francouzská krémová česnečka se sněhovými noky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
• 16 stroužků česneku • 2 lžíce másla • 2 lžíce hladké mouky • 1 litr vody • 2 celá vejce • 200 ml smetany na vaření • 1-2 lžičky soli.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Francouzská krémová česnečka se sněhovými noky
Recept na Francouzská krémová česnečka se sněhovými noky: Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pak ho v širokém hrnci nebo v pánvi zlehka osmažíme na másle, aby napěnilo a aby česnek trochu zrůžověl (nesmí ale zhnědnout, to by zhořknul!). Pak ho zaprášíme hladkou moukou, trochu osmahneme a zalijeme litrem vařící vody. Necháme 10 minut povařit. Mezitím oddělíme bílky od žloutků. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, žloutky smícháme se smetanou. Potom malou lžíčkou nabíráme malé sněhové nočky a postupně je dáváme zavařit do polívky. Pozor, dost nabydou, a tak je zavařujeme postupně. Oni se pak zase po chvilce zmenší, jakoby splasknou. Polívku odstavíme a nalijeme do ní smetanu s rozšlehanými žloutky, aby se zahustila. Už nevaříme, přidáme jen sůl a můžeme podávat. Přeju dobrou chuť, je to vážně velká dobrota.
Poznámka k receptu na Francouzská krémová česnečka se sněhovými noky: Česnek je z ní i při tom množství, co je v rozpisu, cítit jen lehce a na jazyku se jen rozplývá.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Francouzská krémová česnečka se sněhovými noky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: marta-b
- Datum vložení: 14.08.2013
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: • 16 stroužků česneku • 2 lžíce másla • 2 lžíce hladké mouky • 1 litr vody • 2 celá vejce • 200 ml smetany na vaření • 1-2 lžičky soli
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na francouzská krémová česnečka se sněhovými noky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Francouzská krémová česnečka se sněhovými noky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Francouzská krémová česnečka se sněhovými noky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|