|
Recept na Fondue chinoise
Recept na Fondue chinoise je zařazen v kategorii pomalý hrnec.
K přípravě Fondue chinoise budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Maso - hovezi, drubezi prsa, pstrosi, kruti - v podstate jakkykoliv druh masa nakrajime na male, tenke kousky. Doporucuji dat pred krajenim na 30 min do mrazaku, potom se lepe kraji. Na osobu pocitejte 150-200 gr masa. Ryzi, mrazenou zeleninu, 4 kostky bujonu, 1 velkou majonezu, kecup, curry, susene bylinky, nakladany zeleny cely pepr, sul, bily pepr, citron, pulene zampiony, cerstve strouhany kren..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Fondue chinoise
Recept na Fondue chinoise: Maso nachystame na servirovaci tac, ryzi uvarime, zeleninu ohrejeme. Do kotliku dame 3-4 kostky bujonu na 1.5 litru vody, privedeme k varu na sporaku. Curry omacka: majonezu smichame se lzickou curry,zakapnem citronem, spetku bileho pepre Cesnekova omacka: majonezu smichame s lisovanym cesnekem, mirne osolime, pepr a nechame aspon hodinu ulezet v lednicce. Coctail omacka: majonezu smichame s kecupem, zakapnem citronem, spetku bileho pepre. Krenova omacka: majonezu smichame s nastrouhanym krenem, kapku citronu, nechame hodinu ulezet v lednicce. Peprova omacka: majonezu smichame s celym nakladanym peprem. Bylinkova omacka: majonezu smichame se susenyma (nebo pokud mame i cerstve) bylinkama, kapka citronu, spetka pepre. Majonezu muzeme nahradit plnotucnym tvarohem a Creme fraiche. Dalsi omacky dle fantazie a chute :-). Maso se napichuje na dlouhe vidlicky specialne urcene na masove fondue. Pozor, nejsou to stejne vidlicky jako na syrove fondue. Masove maji jeste na vnitrni strane zoubek, aby maso nesjelo do kotliku. Maso se necha podle velikosti asi tak 3-5 minut povarit v kotliku, na talir si kazdy nachysta ryzi, zeleninu, omacky a potom se pomalu basti a povida .... maso se na vidlicce da prolozit zampionama, je to potom takove stavnatejsi. A nebo se daji taky zampiony nahazet do bujonu a pak jednotlive vylovit.
Poznámka k receptu na Fondue chinoise: indulina28: Protože se tyto recepty dělají hlavně při setkání příbuzných, či přátel a vyplatí se udělat víc druhů, aby si opravdu každý vybral dle své chuti. I při grilování negrilujeme jeden druh masa, ale víc a i k tomu ugrilujeme zeleninku. Jen by mne zajímalo, je kategorie Pomalý hrnec, tady pro to vhodná? nebylo by lepší Ostatní?
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Fondue chinoise, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: severine cook
- Datum vložení: 20.02.2011
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pomalý hrnec
- Suroviny: Maso - hovezi, drubezi prsa, pstrosi, kruti - v podstate jakkykoliv druh masa nakrajime na male, tenke kousky. Doporucuji dat pred krajenim na 30 min do mrazaku, potom se lepe kraji. Na osobu pocitejte 150-200 gr masa. Ryzi, mrazenou zeleninu, 4 kostky bujonu, 1 velkou majonezu, kecup, curry, susene bylinky, nakladany zeleny cely pepr, sul, bily pepr, citron, pulene zampiony, cerstve strouhany kren.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na fondue chinoise,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Fondue chinoise - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Fondue chinoise
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|