RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Fondue chinoise

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Fondue chinoise, recepty Fondue chinoise, Fondue, chinoise


Recept na Fondue chinoise

Recept na Fondue chinoise je zařazen v kategorii pomalý hrnec. K přípravě Fondue chinoise budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Maso - hovezi, drubezi prsa, pstrosi, kruti - v podstate jakkykoliv druh masa nakrajime na male, tenke kousky. Doporucuji dat pred krajenim na 30 min do mrazaku, potom se lepe kraji. Na osobu pocitejte 150-200 gr masa. Ryzi, mrazenou zeleninu, 4 kostky bujonu, 1 velkou majonezu, kecup, curry, susene bylinky, nakladany zeleny cely pepr, sul, bily pepr, citron, pulene zampiony, cerstve strouhany kren..

Fondue chinoise
Zvětšit obrázek

Recept na Fondue chinoise

Recept na Fondue chinoise:
Maso nachystame na servirovaci tac, ryzi uvarime, zeleninu ohrejeme. Do kotliku dame 3-4 kostky bujonu na 1.5 litru vody, privedeme k varu na sporaku. Curry omacka: majonezu smichame se lzickou curry,zakapnem citronem, spetku bileho pepre Cesnekova omacka: majonezu smichame s lisovanym cesnekem, mirne osolime, pepr a nechame aspon hodinu ulezet v lednicce. Coctail omacka: majonezu smichame s kecupem, zakapnem citronem, spetku bileho pepre. Krenova omacka: majonezu smichame s nastrouhanym krenem, kapku citronu, nechame hodinu ulezet v lednicce. Peprova omacka: majonezu smichame s celym nakladanym peprem. Bylinkova omacka: majonezu smichame se susenyma (nebo pokud mame i cerstve) bylinkama, kapka citronu, spetka pepre. Majonezu muzeme nahradit plnotucnym tvarohem a Creme fraiche. Dalsi omacky dle fantazie a chute :-). Maso se napichuje na dlouhe vidlicky specialne urcene na masove fondue. Pozor, nejsou to stejne vidlicky jako na syrove fondue. Masove maji jeste na vnitrni strane zoubek, aby maso nesjelo do kotliku. Maso se necha podle velikosti asi tak 3-5 minut povarit v kotliku, na talir si kazdy nachysta ryzi, zeleninu, omacky a potom se pomalu basti a povida .... maso se na vidlicce da prolozit zampionama, je to potom takove stavnatejsi. A nebo se daji taky zampiony nahazet do bujonu a pak jednotlive vylovit.

Poznámka k receptu na Fondue chinoise:
indulina28: Protože se tyto recepty dělají hlavně při setkání příbuzných, či přátel a vyplatí se udělat víc druhů, aby si opravdu každý vybral dle své chuti. I při grilování negrilujeme jeden druh masa, ale víc a i k tomu ugrilujeme zeleninku. Jen by mne zajímalo, je kategorie Pomalý hrnec, tady pro to vhodná? nebylo by lepší Ostatní?

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Fondue chinoise, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: severine cook
  • Datum vložení: 20.02.2011
  • Počet porcí: 4-6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pomalý hrnec
  • Suroviny: Maso - hovezi, drubezi prsa, pstrosi, kruti - v podstate jakkykoliv druh masa nakrajime na male, tenke kousky. Doporucuji dat pred krajenim na 30 min do mrazaku, potom se lepe kraji. Na osobu pocitejte 150-200 gr masa. Ryzi, mrazenou zeleninu, 4 kostky bujonu, 1 velkou majonezu, kecup, curry, susene bylinky, nakladany zeleny cely pepr, sul, bily pepr, citron, pulene zampiony, cerstve strouhany kren.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na fondue chinoise, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Fondue chinoise - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Fondue chinoise

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist