|
Recept na "Fofr" Cibulovo-mrkvová polévka
Recept na "Fofr" Cibulovo-mrkvová polévka je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě "Fofr" Cibulovo-mrkvová polévka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 větší mrkve, 2 velké cibule, plátek másla(nebo olej), tavený smetanový sýr, 1/2 Hermelínu, vývar z masa či zeleniny(nebo masox), 1 větvička libečku, rýže, která zbyla(nebo nevařenou), pažitka, sůl. Můžeme dát citronovou šťávu s cukr(nebylo třeba)!.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na "Fofr" Cibulovo-mrkvová polévka
Recept na "Fofr" Cibulovo-mrkvová polévka: Cibuli si nakrájíme na proužky, mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle a na rozehřáté máslo dáme veškerou cibuli a smažíme jí dosklovata, pak přidáme připravenou mrkev, chvíli restujeme, pak zalijeme vývarem(masoxem) a vaříme. Pokud dáme rýži nevařenou, tak jí do vývaru k mrkvi a cibuli přidáme hned a vaříme, až bude měkká. Mezi tím vařením dáme do polévky smetanový sýr i Hermelín, aby se rozpustily. Pak už jen dochutíme solí, kdo chce přisladí a přikyselí šťávou z citronu-nedělala jsem to, jelikož polévka byla chutná moc i bez těchto surovin. Ještě dáme pažitku a polévku není vůbec nutné zahušťovat, samotná strouhaná mrkev a rýže jí zahustí dostatečně. My máme rádi husté polévky a nezahušťovala jsem.
Poznámka k receptu na "Fofr" Cibulovo-mrkvová polévka: Potřebovala jsem udělat dost rychlou polévku, protože jsem měla zato, že polévka je ze včerejška a opak byl pravdou a díky výborné chuti jí budu dělat častěji! Mrkvové polévky tu jsou, ale jiné a nejblíž má asi polévka Mirky75 a tam není sýr ani cibule.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Fofr" Cibulovo-mrkvová polévka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 10.11.2012
- Počet porcí: 1,5 litru
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 3 větší mrkve, 2 velké cibule, plátek másla(nebo olej), tavený smetanový sýr, 1/2 Hermelínu, vývar z masa či zeleniny(nebo masox), 1 větvička libečku, rýže, která zbyla(nebo nevařenou), pažitka, sůl. Můžeme dát citronovou šťávu s cukr(nebylo třeba)!
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "fofr" cibulovo-mrkvová polévka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Fofr" Cibulovo-mrkvová polévka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Fofr" Cibulovo-mrkvová polévka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|