|
Recept na Fenomenální marináda pěti chutí na kuře
Recept na Fenomenální marináda pěti chutí na kuře je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Fenomenální marináda pěti chutí na kuře budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 polévkové lžíce (pl) medu - např. květový, luční... 1 pl neutrálního rostlinného oleje (nejlépe sunečnicový, ale lze i bez) dle chuti červená chilli paprička čerstvá, případně sušená 3 rozmačkané velké troužky česneku 1 pl tmavé sójové omáčky (kvalitní) šťáva z půlky vyzrálého pomeranče 1 kávová lžička (kl) koření pěti chutí pepř, sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Fenomenální marináda pěti chutí na kuře
Recept na Fenomenální marináda pěti chutí na kuře: Nejdříve si připravíme koření pěti chutí. Můžeme použít to komerční, ale lepší je si ho udělat čerstvé. Do hmoždíře dáme 1/2 - 1 kl fenyklových semínek, asi 5 hřebíčků, jeden celý badyán a 1/2 kl cayenského nebo obyčejného pepře. Toto dokonale rozdrtíme a přidáme ještě 1/2 kl mleté skořice. Koření pěti chutí máme hotové a zbyde i napříště. V kastrůlku si rozehřejeme dvě lžíce medu a lžíci oleje, přidáme chilli, česnek, sójovou omáčku a lžičku koření, šťávu, ale nevaříme. Dobře osolíme a podle chuti ještě opepříme. Marináda voní ze začátku poněkud nevábně, ale to nevadí, je to většinou způsobeno výrazným fenyklem. Hotovo.
Poznámka k receptu na Fenomenální marináda pěti chutí na kuře: Tuto marinádu lze použít jak na steaky z prsíček, tak na marinování stehýnek. Nejlepší je stehýnka ugrilovat v troubě a šťávu chytat do pekáčku, je výboná. Pokud se marináda bude zdát příliš jemná, můžete napříště přidat více koření nebo chilli. Místo pomeranče recept snese i limetku, ale pomeranč je jemnější.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Fenomenální marináda pěti chutí na kuře, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: efka.ch
- Datum vložení: 05.03.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 2 polévkové lžíce (pl) medu - např. květový, luční... 1 pl neutrálního rostlinného oleje (nejlépe sunečnicový, ale lze i bez) dle chuti červená chilli paprička čerstvá, případně sušená 3 rozmačkané velké troužky česneku 1 pl tmavé sójové omáčky (kvalitní) šťáva z půlky vyzrálého pomeranče 1 kávová lžička (kl) koření pěti chutí pepř, sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na fenomenální marináda pěti chutí na kuře,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Fenomenální marináda pěti chutí na kuře - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Fenomenální marináda pěti chutí na kuře
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|