|
Recept na Fazolový salát "prudce jedlý"
Recept na Fazolový salát "prudce jedlý" je zařazen v kategorii saláty.
K přípravě Fazolový salát "prudce jedlý" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 balení červených fazolí v nálevu/1 konzerva=425ml 150 g valašského špeku 150 g slaniny 1 větší cibule 2 pl cukru krystal/krupice 3 pl octa sůl, mletý pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Fazolový salát "prudce jedlý"
Recept na Fazolový salát "prudce jedlý": Fazole si dáme z nálevu okapat na síto. Cibuli nakrájíme nadrobno, špek a slaninu nakrájíme na kostičky 1cm x 1cm veliké. Do hrnce dáme rozpustit špek se slaninou a až začnou dostávat zlatavou barvu, přidáme cibuli a necháme 1 minutu restovat. Poté slijeme přebytečný tuk, přilijeme ocet, přidáme cukr, trochu soli a pepře, vmícháme fazole a necháme 3 minuty provařit. Dle potřeby dochutíme octem, nebo cukrem a necháme alespoň 1 hodinu uležet. Nejlépe však do druhého dne, kdy fazole všechny chutě do sebe patřičně natáhnou. Takto připravený salát se hodí i jako teplá příloha k různě upravenému masu.
Poznámka k receptu na Fazolový salát "prudce jedlý": Tento výtečný salát dělávala moje babička a já už jako malá jsem se po něm mohla utlouct. Babička ho ale dělala z velkých strakatých fazolí, na ostravsku se jim říkávalo "becoky". Jinak jsou většinou známé pod názvem "švábi" a tady u nás v okolí jsou k dostání velice zřídka. Na zahrádku je už nevysazuji, vždycky mi je kolemjdoucí pokradli. Nahradila jsem je plechovkovýma a je to o hodně rychlejší. Elíza tady ve středu dala podobnou baštu od Kluků v akci, tak přidávám do podobných. Pokud mohu doporučit, udělejte fazoláček raději večer, než půjdete spát, alespoň vám do druhého dne hezky uleží a vy nebudete mít cukatůru chodit užírat(já na něj byla ve 2 ráno:-))Nemáte-li valašský špek, postačí jen 300 g té obyčejné slaniny/špeku.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Fazolový salát "prudce jedlý", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 30.04.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Saláty
- Suroviny: 2 balení červených fazolí v nálevu/1 konzerva=425ml 150 g valašského špeku 150 g slaniny 1 větší cibule 2 pl cukru krystal/krupice 3 pl octa sůl, mletý pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na fazolový salát "prudce jedlý",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Fazolový salát "prudce jedlý" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Fazolový salát "prudce jedlý"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|