|
Recept na Fašírka zase jinak
Recept na Fašírka zase jinak je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Fašírka zase jinak budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500g vařeného kuřecího masa 100g bůčkového závinu ( nebo jiná uzenina ) 100g uzeného sýra ( nebo Eidam ) 2 starší rohlíky strouhanka dle potřeby 100 ml mléka 3 stroužky CZ česneku 1 cibule 1 větší syrová mrkev půlku syrového květáku nebo celý menší koření dle chuti ( v mém případě Aztécký poklad ) sůl, pepř 2 vejce.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Fašírka zase jinak
Recept na Fašírka zase jinak: Rohlíky si nakrájíme na kostičky a zalejeme mlékem, necháme nasáknout. Maso, uzeninu, sýr, mrkev, květák, česnek i cibuli pomeleme, mlýnek "vyčistíme" hrstí strouhanky nebo v něm pomeleme tvrdý rohlík. Pomletou směs přesuneme k rohlíkům do mísy, přidáme zbytek ingrediencí, tzn. vajíčka, koření a případně strouhanku na zahuštění. Řádně promícháme, dosolíme a dokořeníme dle chuti... Tu mrkev jsem tam dala proto, že se mi barva pomletého masa zdálo poněkud fádní a květák proto, aby mu ve spíži nebylo samotnému smutno. Ne, majoránku jsem tentokrát nedávala. Zapékací misku, brutvan, pekáč či jinou vhodnou nádobu vymažeme sádlem ( olejem ). Pečeme v troubě na 200°C cca 30 minut. Podáváme s čím chceme, my jsme měli šťouchačky s osmaženou cibulkou. Je to chutné i po chladnu, s chlebem, hořčicí, okurkem...
Poznámka k receptu na Fašírka zase jinak: Zbylo mi uvařené maso z kuřecích skeletů a taky kuřecí čtvrtky z paprikáše. Původně z toho měly být karbanátky, jenže jsem měla hmotu řídkou a když jsem je začala smažit, hned mi bylo jasné, že takto tedy, soudruzi, nee. Co s tím? Přece to nevyhodím! Ze zoufalství jsem polousmažené i syrové znovu prskla do mísy, promíchala a zbytek už víte.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Fašírka zase jinak, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 22.12.2011
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 500g vařeného kuřecího masa 100g bůčkového závinu ( nebo jiná uzenina ) 100g uzeného sýra ( nebo Eidam ) 2 starší rohlíky strouhanka dle potřeby 100 ml mléka 3 stroužky CZ česneku 1 cibule 1 větší syrová mrkev půlku syrového květáku nebo celý menší koření dle chuti ( v mém případě Aztécký poklad ) sůl, pepř 2 vejce
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na fašírka zase jinak,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Fašírka zase jinak - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Fašírka zase jinak
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|