|
Recept na Famózní burgery + (domácí bulky)
Recept na Famózní burgery + (domácí bulky) je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Famózní burgery + (domácí bulky) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Bulky: 275g hl. mouky + mouka na podsypání, 170 ml teplé vody, 20ml oleje, 20g droždí (čerstvé), 1 a půl lžičky cukru krupice, 2 lžičky soli, 1 vejce, sezam na posypání, půl lžičky vody na rozmíchání s vejcem. Burgery: 500 g mletého masa (já měla 1/2 na 1/2 vepřové a hovězí), lžička tymiánu, 2 lžičky grilovacího koření, 1 lžička chilli, 1/2 lžičky pepře a trošičku vody na zapracování masa do koření a úpravu masa na požadovaný kulatý tvar. Dresing: 5 lžic majonézy, 2 lžíce tatarské omáčky, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce hořčice, 4 lžíce bílého jogurtu, asi lžička soli (raději míň a radši si dosolíte), trošilinka pepře, 1 lžička ml. papriky, 1 lžička česneku sušeného (jestli máte čerstvý dejte 1 stroužek rozlisovat) , a 1/2 lžičky tymiánu Na dohotovení: 100g slaniny krájené na tenké plátky, plátky libovolného sýra, pár listů hlávkového salátu a rajčata..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Famózní burgery + (domácí bulky)
Recept na Famózní burgery + (domácí bulky): Bulky: Odvažte přesně mouku, přidejte do ní sůl. Droždí rozdrolte, smíchejte do tekuta s cukrem a přilijte trochu 10 ml vlažné vody. Ke zbytku vlažné vody (160 ml) přilijte olej. Rozkvedlejte vajíčko, půlku ho přilijte do vody s olejem a promíchejte, k druhé polovině vajíčka cmrndněte tu půl lžičku studené vody z kohoutku, promíchejte a dejte do lednice - tím budeme bulky před pečením potírat. Mouku i tekuté složky smícháme dohromady, těsto důkladně propracujeme. Bude se hodně lepit - je to normální má to tak být. Nepřidávejte mouku, jinak budete mít houstičky tuhé. Těsto si vyklopte na pomoučený vál a propracujte. Dáme do mísy vysypané moukou a necháme kynout. V průběhu kynutí až se těsto trochu zvedne jej znovu dáme na vál, prohněteme a zase dáme do mísy kynout. Po další chvíli kynutí si dáme na vál, rozkrájíme na jednotlivé housky (já jich měla 5) a každou jednotlivou housku si zaobalíme na požadovaný tvar (hladký,krásně kulatý a spoj dospodu) Dáme na plech vyložený pečícím papírem, pomažeme vajíčkem rozmíchaným s vodou a posypemem sezamem. Pečeme na 200 stupnu asi 15-20 minut. Pak si bulky zabalíme do utěrky aby se zapařili a zůstali krásně měkoučké. Burgery: Do masa si zapracujeme koření a trošku vody a natvarujeme si kulatý tvar /placičku požadované tloušťky/ Smažíme v rozpáleném oleji pomaleji aby se maso pořádně propeklo (podle toho jak tlusté jste si maso nechali) při dosmažení dáme k masu plátky slaniny a opečeme dozlatova. Dresing: smícháme všechny suroviny a dáme chladit do lednice. Dohotovení: Bulky si opatrně rozřízneme natřeme obě strany dresingem. Na spodní stranu sem dala hlávkový salát, kolečko rajčátka, maso se sýrem, na to opečenou slaninku a přiklopila. Můžete dát zeleninku jakou chcete či si burger jakkoliv dohotovit.
Poznámka k receptu na Famózní burgery + (domácí bulky): Recept na housky je od KOKO, maso sem si dělala dle chuti své i dresing. Byli opravdu famózní určitě vyzkoušejte
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Famózní burgery + (domácí bulky), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: amarcha (Jitka Žmolová)
- Datum vložení: 29.07.2014
- Počet porcí: 3-4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: Bulky: 275g hl. mouky + mouka na podsypání, 170 ml teplé vody, 20ml oleje, 20g droždí (čerstvé), 1 a půl lžičky cukru krupice, 2 lžičky soli, 1 vejce, sezam na posypání, půl lžičky vody na rozmíchání s vejcem. Burgery: 500 g mletého masa (já měla 1/2 na 1/2 vepřové a hovězí), lžička tymiánu, 2 lžičky grilovacího koření, 1 lžička chilli, 1/2 lžičky pepře a trošičku vody na zapracování masa do koření a úpravu masa na požadovaný kulatý tvar. Dresing: 5 lžic majonézy, 2 lžíce tatarské omáčky, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce hořčice, 4 lžíce bílého jogurtu, asi lžička soli (raději míň a radši si dosolíte), trošilinka pepře, 1 lžička ml. papriky, 1 lžička česneku sušeného (jestli máte čerstvý dejte 1 stroužek rozlisovat) , a 1/2 lžičky tymiánu Na dohotovení: 100g slaniny krájené na tenké plátky, plátky libovolného sýra, pár listů hlávkového salátu a rajčata.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na famózní burgery + (domácí bulky),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Famózní burgery + (domácí bulky) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Famózní burgery + (domácí bulky)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|