|
Recept na Dyňová polievka podľa Jamieho Olivera
Recept na Dyňová polievka podľa Jamieho Olivera je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Dyňová polievka podľa Jamieho Olivera budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
POLIEVKA: cca 1kg tekvice (oranžovej, nie cuketa, ani biela alebo zelená tekvica) nakrájanej na väčšie kusy, 2 mrkvy, 1 strúčik cesnaku, 1 cibuľa, 2 stonky zeleru, olivový olej a cca 1l vývaru, soľ, mleté korenie PRÍLOHA: krajce ciabatty, nastrúhaný parmezán, za hrsť čerstvých šalviových lístkov, olivový olej..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dyňová polievka podľa Jamieho Olivera
Recept na Dyňová polievka podľa Jamieho Olivera: POLIEVKA : Všetko nakrájame na hrubšie kusy, polievka sa bude mixovat. Na olej hodíme cibuľu, zeler, mrkvu a opražíme pridáme cesnak, dyňu, zalejeme vývarom a necháme varit. V papiňáku varíme 20 min., v normálnom kastróle asi 40min. Potom všetko rozmixujeme a dochutíme soľou a korením. PRÍLOHA: Na oleji opražíme do chrumkava šalviové lísky, odstavíme z ohňa. Lístky dáme nabok a v oleji rýchlo namočíme z oboch strán krajce ciabatty. Parmesán nastrúhame na jenmom struháku na ciabattu a utlačíme, aby to neodpadlo. Parmesán dáme z oboch strán a nasucho opečieme pekne dočervena, tiež z oboch strán. SERVÍRUJEME: Do taniera alebo misky dáme opražené krajce ciabatty, zalejeme polievkou a na vrch poukladáme pár šalviových lístkov a pokvapkáme olivovým olejom
Poznámka k receptu na Dyňová polievka podľa Jamieho Olivera: Ja som vynechala ten zeler, pretoze moji chlapi to nemusia, miesto neho som dala pretržlenovú vňať.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dyňová polievka podľa Jamieho Olivera, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: ercicka (Erika)
- Datum vložení: 10.03.2009
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: POLIEVKA: cca 1kg tekvice (oranžovej, nie cuketa, ani biela alebo zelená tekvica) nakrájanej na väčšie kusy, 2 mrkvy, 1 strúčik cesnaku, 1 cibuľa, 2 stonky zeleru, olivový olej a cca 1l vývaru, soľ, mleté korenie PRÍLOHA: krajce ciabatty, nastrúhaný parmezán, za hrsť čerstvých šalviových lístkov, olivový olej.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dyňová polievka podľa jamieho olivera,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dyňová polievka podľa Jamieho Olivera - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dyňová polievka podľa Jamieho Olivera
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|