|
Recept na Dušené hovězí s lilky a cuketami
Recept na Dušené hovězí s lilky a cuketami je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Dušené hovězí s lilky a cuketami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g hovězí kližky 1 cibule 2 rajčata 1 plechovka loupaných rajčat nebo rajčatové šťávy 1 cuketa 1 lilek bazalka sůl, pepř, olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dušené hovězí s lilky a cuketami
Recept na Dušené hovězí s lilky a cuketami: Maso si nakrájíme na kostky, posypeme bazalkou a v hrnci ze všech stran orestujeme na rozehřátém oleji. Dáme stranou a udržujeme v teple. Do výpeku vhodíme nakrájenou cibuli, poté rajčata i s nálevem a malý kousek cukety, který nastrouháme nadrobno-hezky nám zahustí omáčku. Vše ochutíme bazalkou, solí a pepřem a pár minut společně dusíme. Poté přidáme kousky masa, přiklopíme pokličkou a na mírném plameni vaříme asi hodinu a půl, podle potřeby můžeme lehce dolévat vydušenou vodu. Po této době vypneme sporák, přidáme lilek a cuketu nakrájenou na kousky a ještě necháme v hrnci cca 20 minut dojít - maso se krásně rozpadne a zelenina získá pikantní chuť. Můžeme jíst ihned, ale lepší je až druhý den :-)
Poznámka k receptu na Dušené hovězí s lilky a cuketami: http://tankavari.blogerka.cz/Maso/Dusene-hovezi-s-...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dušené hovězí s lilky a cuketami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Tanicka
- Datum vložení: 12.06.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 600 g hovězí kližky 1 cibule 2 rajčata 1 plechovka loupaných rajčat nebo rajčatové šťávy 1 cuketa 1 lilek bazalka sůl, pepř, olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dušené hovězí s lilky a cuketami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dušené hovězí s lilky a cuketami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dušené hovězí s lilky a cuketami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|