|
Recept na Dušená mrkev s kedlubny a kuřecím masem
Recept na Dušená mrkev s kedlubny a kuřecím masem je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Dušená mrkev s kedlubny a kuřecím masem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 g mrkve 2 středně velké kedludny 200 g kuřecího masa - stehenní, nebo prsní řízky 1 menší cibule 1 - 2 stroužky česneku 300 ml drůbežího vývaru olivový olej, máslo sůl, pepř, bylinkové koření 1 lžička hladké mouky trošku octa pažitka, nebo petrželka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dušená mrkev s kedlubny a kuřecím masem
Recept na Dušená mrkev s kedlubny a kuřecím masem: Na oleji orestujeme maso nakrájené na menší kousky, osolíme a posypeme bylinkovým kořením, podlijeme trochou vody a dusíme do poloměkka. Pak přidáme větší plátek másla, cibuli nakrájenou na půlkolečka, mrkev a kedlubny nakrájené na hranolky. Podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Přidáme prolisovaný česnek, trošku opepříme a zahustíme lžičkou hladké mouky, kterou jsme rozmíchali v trošce vody a ještě krátce povaříme. Podle chuti můžme ještě přisolit a zkápneme trochou octa - ten vyrovná sladkost mrkve. Na talíři posypeme nasekanou petrželkou, nebo pažitkou. Podáváme nejlépe s vařenými brambory.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dušená mrkev s kedlubny a kuřecím masem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mysulka (Lenka)
- Datum vložení: 02.05.2011
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 300 g mrkve 2 středně velké kedludny 200 g kuřecího masa - stehenní, nebo prsní řízky 1 menší cibule 1 - 2 stroužky česneku 300 ml drůbežího vývaru olivový olej, máslo sůl, pepř, bylinkové koření 1 lžička hladké mouky trošku octa pažitka, nebo petrželka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dušená mrkev s kedlubny a kuřecím masem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dušená mrkev s kedlubny a kuřecím masem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dušená mrkev s kedlubny a kuřecím masem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|