|
Recept na Drůbeží oběd z jednoho plechu
Recept na Drůbeží oběd z jednoho plechu je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Drůbeží oběd z jednoho plechu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
- 500 g kuřecího nebo jiného drůbežího masa (v mém případě prsní řízky kuřecí, jedno balení obsahuje 3 prsní řízky) - sůl, majoránka, grilovací koření, olej - brambory (podle velikosti plechu a hladovosti strávníků - v mém případě asi 12 velkých brambor) - 1 smetana (31%) - asi 150 - 200 g nivy - 6 koleček šunkového salámu (na každý kousek masa jeden).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Drůbeží oběd z jednoho plechu
Recept na Drůbeží oběd z jednoho plechu: Večer si předem nachystáme maso (myslím, že pokud to neuděláme, také se nic nestane, jen nesmí být mražené). Vyjmeme kuřecí kousky, omyjeme a rozkrojíme podélně napůl. Poté posolíme, posypeme majoránkou, grilovacím kořením. Kdo má rád jaké koření, meze se nekladou. Uložíme všechny kousky do misky s víkem, trochu zakapeme olejem a necháme zakryté do rána odpočívat. Druhý den si oloupeme brambory. Nakrájíme na kousky, propláchneme. Nastrouháme nivu na malém struhadle a nachystáme si salám. Vyložíme plech pečícím papírem, doprostřed klademe maso. Na každý kousek masa nasypeme nastrouhanou nivu a zakryjeme kolečkem salámu. Takto uděláme řadu. Na kraje plechu nasypeme brambory. Ty posolíme, pokmínujeme. Nakonec vše zalijeme smetanou. Troubu rozpálíme na 200 stupňů a pečeme asi hodinu. Dokud nejsou brambory měkké.
Poznámka k receptu na Drůbeží oběd z jednoho plechu: Jednoduchý recept s minimem nádobí. Brambory se krásně opečou. Kdo chce, může přidat i zeleninu na kraje k bramborám.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Drůbeží oběd z jednoho plechu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Suvicka
- Datum vložení: 30.09.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: - 500 g kuřecího nebo jiného drůbežího masa (v mém případě prsní řízky kuřecí, jedno balení obsahuje 3 prsní řízky) - sůl, majoránka, grilovací koření, olej - brambory (podle velikosti plechu a hladovosti strávníků - v mém případě asi 12 velkých brambor) - 1 smetana (31%) - asi 150 - 200 g nivy - 6 koleček šunkového salámu (na každý kousek masa jeden)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na drůbeží oběd z jednoho plechu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Drůbeží oběd z jednoho plechu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Drůbeží oběd z jednoho plechu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|