|
Recept na Dort Lední medvědi
Recept na Dort Lední medvědi je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Dort Lední medvědi budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Korpus: 3 vejce 150g polohrubé mouky 150g cukru písek ½ prášku do pečiva ½ vanilkového cukru 3 lžíce oleje 3 lžíce horké vody špetka soli krém světlý a kakaový: 250g másla 1 bílý jogurt 1 puding Olé bez vaření cukr moučka podle chuti 3 lžíce kakaa jahodová marmeláda kompotované jahody kompotovaná broskev falešný marcipán potravinářské barvy želé na dort mletý kokos.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dort Lední medvědi
Recept na Dort Lední medvědi: Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh, všleháme polovinu cukru. Žloutky ušleháme s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem do pěny, všleháme olej a horkou vodu, vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme sladký sníh. Nalijeme do formy 20cm průměr, vyložené pečicím papírem, pečeme v troubě na 150°C cca 30min. (zkusíme špejlí, zda se již těsto nelepí). Korpus necháme vychladnout. Na krém vyšleháme změklé máslo s cukrem moučka, přidáme bílý jogurt, vsypeme pudink Olé a vyšleháme do lehkého krému. Třetinu odebereme a všeháme do ní kakao. Vychladlý korpus prokrojíme na 3 díly, spodní natřeme jahodovou marmeládou, potřeme polovinou světlého krému, poklademe jahodami. Přiklopíme prostřední díl, který potřeme kakaovým krémem a poklademe kousky broskve. Do vrchního dílu vykrojíme otvor pro „vodu“ a přiklopíme. Část vyříznutého korpusu nadrobíme na krém a broskve v otvoru - tenkou vrstvu, kterou trochu upěchujeme a vytvarujeme prohlubeň. Celý dort pomažeme zbytkem světlého krému včetně prohlubně, vše mimo prohlubeň posypeme kokosem. Želé si rozpustíme podle návodu a potravinářskou modří lehce obarvíme. Necháme trochu ztuhnout do konzistence medu a lžící nalijeme do prohlubně – imitace vodní hladiny. Z marcipánové hmoty vytvarujeme figurky ledních medvědů, černou barvou domalujeme drápy, oči a čumák. Zároveň část hmoty vyválíme a nařežeme na kry. Dort ozdobíme figurkami medvědů a krami.
Poznámka k receptu na Dort Lední medvědi: Inspiraci jsem našla na netu, dort jsem udělala jako poděkování svému synovi Jakubovi a dceři Kristýně za to, že jsou takoví, jací jsou...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort Lední medvědi, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: isindy (Ivana)
- Datum vložení: 14.03.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: Korpus: 3 vejce 150g polohrubé mouky 150g cukru písek ½ prášku do pečiva ½ vanilkového cukru 3 lžíce oleje 3 lžíce horké vody špetka soli krém světlý a kakaový: 250g másla 1 bílý jogurt 1 puding Olé bez vaření cukr moučka podle chuti 3 lžíce kakaa jahodová marmeláda kompotované jahody kompotovaná broskev falešný marcipán potravinářské barvy želé na dort mletý kokos
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort lední medvědi,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort Lední medvědi - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort Lední medvědi
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|