|
Recept na Domácí vepřová paštička
Recept na Domácí vepřová paštička je zařazen v kategorii studená kuchyně.
K přípravě Domácí vepřová paštička budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400g Vepřových jater 600g Prorostlého bůčku 80g Mandlí 150-200g Anglické slaniny (česnekový bok) 100g másla 2 lžíce vepřového sádla Cherry(nebo silné červené víno nejlépe Portské) 3-4 vejce smetana Cibule Bobkový List pažitka petrželka nové koření(mleté i celé) pepř sůl tymián.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Domácí vepřová paštička
Recept na Domácí vepřová paštička: Nejprve uvaříme, nejlépe v papiňáku, bůček společně s cibulí, novým kořením, solí a bobkovým listem do měkka, až se maso rozpadá. Cibulku nakrájíme na jemno a dáme zesklovatět na rozpálené sádlo, játra pokrájíme na větší kusy a zprudka zatáhneme na cibulce, jen pár vteřin z každé strany a odstavíme. Na másle si opražíme mandličky a pokrájíme je na drobno. Vychladlý bůček a zasmažená játra i s cibulkou společně rozemeleme v mlýnku(možno i rozmixovat). Přidáme vejce, smetanu, mleté nové koření, sůl, pepř, trošku tymiánu, petrželku, pažitku,mandličky,máslo, a 1dcl cherry. vše důkladně promíchame a necháme alespon hodinu v chladu odležet aby se vše propojilo, Mezitím si vyložíme formu anglickou slaninou (já používam na biskupský chlebíček) do které následně vylejeme směs a opět přikrejeme slaninou. Překryjeme alobalem, vložíme do pekáčku s vodou a pečeme na 150-170°c 60-90minut, potom zvýšíme teplotu na 200°c, sundáme alobal a pečeme ještě 30 minut. Po vychladnutí vyklopíme a necháme do druheho dne v chladničce. podáváme nejlépe s tmavým pečivem a brusinkovým či borůvkovým dipem.
Poznámka k receptu na Domácí vepřová paštička: Ukládám,moc se mi to líbí
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí vepřová paštička, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: wooddy (Jiřík Jirka)
- Datum vložení: 19.06.2012
- Počet porcí: cca 10
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Studená kuchyně
- Suroviny: 400g Vepřových jater 600g Prorostlého bůčku 80g Mandlí 150-200g Anglické slaniny (česnekový bok) 100g másla 2 lžíce vepřového sádla Cherry(nebo silné červené víno nejlépe Portské) 3-4 vejce smetana Cibule Bobkový List pažitka petrželka nové koření(mleté i celé) pepř sůl tymián
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí vepřová paštička,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí vepřová paštička - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí vepřová paštička
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|